Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu  
Actualitate
11 milioane de lei pentru Casa Rusănescu, bani europeni
0 Publicat la 13 decembrie 2018, ora 09:07, 3859 / 3564 afişări Micapi
Nota medie 6.0/10 din 699 voturi
   

Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a semnat miercuri, 12 decembrie 2018, contractul de finanțare din Fonduri Europene nerambursabile privind reabilitarea și transformarea în muzeu a Casei Rusănescu. Municipalitatea craioveană va primi peste 11 milioane lei pentru modernizarea clădirii.

 

Casa Rusănescu (Casa Căsătoriilor) situată în zona centrală a orașului, pe Bulevardul Știrbei Vodă nr. 2, este o clădire de patrimoniu de interes local care apare în Lista Monumentelor istorice a Ministerului Culturii, având codul DJ-II-m-B-08126. Această clădire monument istoric a aparținut boierului craiovean Ștefan D. Rusănescu și datează de la sfârșitul secolului al XIX-lea, fiind un reper arhitectural și stilistic semnificativ pentru arhitectura Municipiului Craiova. Restaurarea Casei Rusănescu și transformarea ei în Muzeul Personalităților Craiovene va aduce zonei o diversitate de vizitatori, atât rezidenți cât și vizitatori ocazionali.

Primăria Municipiului Craiova a propus proiectul spre finanțare în vederea integrării monumentului istoric în viața socială și economică a orașului și transformarea lui într-un factor activ al vieții contemporane, prin redarea obiectivului de patrimoniu publicului larg și includerea acestuia într-un circuit cultural local. După reabilitare, Casa Rusănescu va permite desfășurarea unor multiple activități culturale, simpozioane, întâlniri cu tematici diverse, de cultură și artă sau de istorie. Spațiile de care dispune imobilul permit desfășurarea evenimentelor la interior, în special în sălile de la parter deschise către str. Unirii, stradă cu valențe pietonale, dar și în sala somptuoasă de la etaj, care are cea mai mare suprafață și reprezentativitate. Este posibilă extensia activităților de interior și în curtea clădirii care, prin amenajări și iluminat ambiental, poate oferi un cadru deosebit pentru activități culturale, mai ales în sezonul estival. În cadrul proiectului se vor efectua lucrări de restaurare, consolidare și dotare a clădirii. După finalizarea lucrărilor de consolidare și restaurare, în cadrul monumentului istoric se va amenaja Muzeul Personalităților Craiovene, care va fi dotat corespunzător funcțiunii de muzeu, atât cu dotări muzeale cât și cu dotări ITC și multimedia. Valoarea totală a proiectului este de 11.098.633,51 lei.

 

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro