Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu  
Actualitate Bani pentru copiii Craiovei
20 de milioane de euro de la Guvern pentru C.N “Carol I”
0 Publicat la 28 septembrie 2018, ora 09:37, 5242 / 4940 afişări Francesca Minovici
Nota medie 6.1/10 din 515 voturi
   
Actualizarea studiului de fezabilitate pentru CN Carol I vine cu o suplimentare consistentă de la bugetul de stat.
Proiectul de reabilitare demarat pe mandatul fostului primar, Lia Olguța Vasilescu, cea care, pentru prima oară în ultimii 20 de ani, a pus pe ordinea de zi C.N.Carol I, continuă azi și este mai aproape ca niciodată de realizare.
 

„Inițial, când am scos noi la licitație aceste lucrări, doar pentru liceu, valoarea a fost de 5.000.000 de euro, acum de 20.000.000 de euro, incluzând și Opera Română. Când noi am scos la licitație nu s-a prezentat nimeni. Noi am discutat, marți, și după discuțiile cu CNI, sunt sigur că proiectul este pe drumul cel bun. A fost nevoie de actualizarea studiului de fezabilitate. Se va semna contractul, asta dacă nu a fost semnat, și va avea loc licitația. Cert este că nu ne permitem să reabilităm această clădire cu bani din bugetul local”, a declarat Mihail Genoiu.

 

“Deși mulți s-au arătat sceptici, la Guvern și la CNI se lucrează din greu pentru reabilitarea C.N Carol I. După cum se vede, lucrurile au ajuns într-o fază destul de avansată. Faptul că spre Craiova de la Guvern se alocă 20 de milioane de euro doar pentru acest obiectiv, fără a mai lua în calcul Cartierul Chinezesc care se face tot de către CNI, Spitalul Regional, etc, putem spune că parlamentarii PSD de Dolj își fac treaba. Bineînțeles că toate acestea nu s-ar fi putut face fără aportul autorităților locale, care își fac treaba foarte bine și, împreună, zic eu,  continuăm să ducem Craiova acolo unde trebuie să fie”, a declarat senatorul Radu Preda.

 

În 1826, doi fosti elevi ai lui Gheorghe Lazar si Ion Heliade Radulescu, profesorul Stanciu Capataneanu si invatatorul Grigore Plesoianu au pus bazele Scolii Nationale Medii, actualul C.N. Carol I,  a doua scoala medie din Principate, dupa Colegiul "Sfantul Sava" din Bucuresti.

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro