Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu  
Actualitate
Acoperiş de bloc smuls de vânt
0 Publicat la 1 aprilie 2018, ora 11:02, 2456 / 2193 afişări + Revista Micapi
Nota medie 5.8/10 din 482 voturi
   

In dimineata zilei de 01 aprilie 2018, pe fondul condițiilor atmosferice nefavorabile, s-a dislocat acoperisul tip șarpantă, executat pe o porțiune de ¼ din suprafața terarei blocului S 42, situat pe strada Constantin Angelescu, cartier 1 Mai, care a căzut în parcarea aferentă blocului respectiv.

În urma dislocării, nu au rezultat victime omenești însă, acesta a produs prejudicii materiale, constând în avarierea a trei autoturisme parcate în zona blocului S 42.

Blocul respectiv face parte din Asociația 14 – 1 Mai Craiova, iar acoperișul tip șarpantă a fost construit în mod nelegal, fără autorizație de construire, proiect și documentație tehnică.

Facem precizarea că la momentul actual, Asociația 14 – 1 Mai Craiova se află în perioada de verificare a tuturor acoperișurilor tip șarpantă contruite fără respectarea prevedrilor Legii nr. 50/1991 actualizată privind autorizarea executării lucrărilor de construcții și ale Ordinului nr. 839/2009 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a legii, iar până la această dată i-au fost aplicate un număr de 20 sancțiuni contravenționale pentru construire de acoperișuri la imobilele ce fac parte din cadrul asociației.

În urma acțiunii desfășurată de Poliția Locală – Serviciul Disciplină în Construcții pe raza municipiului Craiova, având ca scop verificarea legalității realizării acoperișurilor tip șarpantă executate la blocurile de locuințe colective cu încălcarea prevederilor legale în materie, până la această dată au fost verificate un număr de 423 asociații, fiind depistate 1027 acoperișuri tip șarpantă executate fără autorizație de construire, care au fost sancționate cu amenzi contravenționale în valoare totală de 1.027.000 lei, fiind totodată dispusă și măsura complementară de intrare în legalitate.

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro