Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu  
Actualitate Primăria s-a decis!
Foto! Aşa vor arăta statuile din Centrul Istoric al Craiovei
0 Publicat la 4 martie 2015, ora 13:57, 4722 / 829 afişări Cătălin Praja
Nota medie 6.1/10 din 312 voturi
   
Centrul Istoric din Craiova va fi împodobit, în curând, cu cinci statui din “La Belle Epoque”. Statuile de bronz sunt opera a cinci artişti români şi reprezintă, o trecător rătăcit în centrul Craiovei, un flaşnetar, un “Neica Ion rătăcit în Piaţa “Buzeşti”, un vânzător de ziare, şi o doamnă care se sprijină de o umbrelă.

Lucrările de artă îşi vor găsi locul în Piaţa Buzeşti, patru dintre ele şi în Piaţa Feminna. Statuile, în mărime naturală, vor fi turnate în bronz iar pet imp de noapte vor fi luminate de proiectoarele încastrate în pavimentul din centrul vechi. Cum vechile statui din centrul Craiovei au avut mare success în rândul craiovenilor, care au umplut paginile de socalizare cu poze, Mihai Păcurar din Arad, a venit cu o idee minunată: lângă una din statuile din Piaţa “Buzeşti”, care reprezintă o doamnă pe un scaun, a mai pus un scaun pentru trecătorii care vor să îi ţină companie.

 

Statuile trebuie să fie aprobate, în primă fază, de Comisia Națională a Monumentelor Istorice. Sperăm că aceasta se va întruni cât mai repede pentru a-și da acceptul, urmând ca, după aceea, să înceapă turnarea lor în bronz”, a declarat primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, conform gds.ro.

 

Cei cinci artişti care au câştigat concursul organizat de Primăria Craiova pentru realizarea a cinci statui din La Belle Epoque sunt Dan Nica din Craiova, Mihai Ţopescu (Târgu Jiu), Paul Popescu (Târgu Jiu), Bogdan Ioan (Alba Iulia) şi Mihai Păcurar din Arad. Preţul de 790.825 de lei fără TVA pentru realizarea celor 5 statui este prevăzut în fondurile europene alocatea reabilitării centrului istoric al Craiovei.

Mihai Păcurar din Arad Preţul de 790.825 de lei fără TVA pentru realizarea celor 5 statui este prevăzut în fondurile europene alocatea reabilitării centrului istoric al Craiovei.
 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro