Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate
Autostrada Sudului, pe lista de prioități a Guvernului
0 Publicat la 24 mai 2018, ora 08:55, 4869 / 4505 afişări Micapi
Nota medie 5.8/10 din 1136 voturi
   

Vicepremierul Viorel Ştefan a anunţat marţi proiectele strategice de infrastructură pe care Guvernul le va demara în sistem de parteneriat public-privat, printre acestea regăsindu-se trei autostrăzi: Ploieşti - Braşov, Autostrada Sudului şi Târgu Neamţ - Iaşi - Ungheni, care va include şi un pod peste Prut. Autostrada Sudului, în lungime de 550 km, are de asemenea un potenţial economic uriaş, a precizat vicepremierul. „Este un proiect important pentru foarte mulţi investitori care au deja investiţii mari în zonă şi mă refer în primul rând la Craiova, dar şi la celelalte zone limitrofe”, a spus Viorel Ştefan.

“Guvernul României a prezentat, azi, lista Proiectelor strategice care vor fi derulate prin Parteneriatul Public Privat. Important este ca zonele vitregite, ani de zile, de autostrăzi, vor avea șansa de a se dezvolta. In afara de drumul expres in regim de autostrada Pitești-Craiova, ale cărui proceduri au fost demarate anul trecut, imediat după preluarea guvernării, și care se afla acum in faza de contestații la instanța (ca la orice investiție majora, apar imediat și contestatarii de profesie) și care e prevăzut a se finaliza in anul 2020, zona de sud a României va beneficia și de autostrada București- Alexandria-Craiova-Drobeta Tr. Severin-Lugoj. Luna aceasta va fi transmisă parlamentului și Legea Achizițiilor Publice care are rolul de a scurta etapele de licitații (vezi mai sus exemplul drumului expres care e in instanța deja de aproape un an). In același timp, și prin Legea PPP, durata de execuție a unor proiecte strategice se scurtează cu ani de zile, iar finanțarea este realizată cu banii companiilor, ridicând presiunea de pe bugetul de stat”, a declarat Lia Olguța Vasilescu, Ministrul Muncii.

 

 

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro