Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu  
Actualitate
Avocatul Radu Marinescu, dialog cu președinții comisiilor juridice ale Parlamentului despre soluții legislative în beneficiul avocaților
0 Publicat la 25 februarie 2019, ora 19:39, 6240 / 5910 afişări + Revista Micapi
Nota medie 6.0/10 din 684 voturi
   

Astăzi, la Parlament, am avut fericita oportunitate de a purta discuții cu domnul senator Robert Cazanciuc si cu domnul deputat Nicusor Halici, președinții Comisiilor juridice ale celor două Camere. Temele au vizat problematica legislației de reglementare precum si cu impact asupra profesiei de avocat, context in care am analizat ideile de modificare si modernizare a acesteia, pe care le-am prezentat distinsilor interlocutori. Vizate au fost coordonatele extinderii practicii profesionale, prin corelarea cu legislatia privind alte profesii, de exemplu mediatorii si notarii, protecția secretului profesional si a activitătii avocaților prin instituirea unor rigori suplimentare in sfera actiunii judiciar penale impotriva avocaților si incriminarea suplimentară a abuzurilor față de avocați , reducerea taxelor judiciare de timbru pentru cei asistați de avocati, asistența judiciară obligatorie, prin extinderea sferei de activitate, remunerare si asigurare a conditiilor adecvate, avocații stagiari si tineri in sfera pregătirii profesionale si a asigurării unor perspective certe de evoluție profesională precum si altele. Ideile dezbătute vor fi supuse unei analize aprofundate in cadrul mecanismului parlamentar, reacția initială fiind una de bun augur. Multumesc distinsilor senatori si deputați care au sprijinit demersul meu si au facilitat aceste intalniri precum si pe cele ce vor urma. Imi exprim convingerea ca profesia de avocat, esentiala pentru statul de drept , trebuie sa beneficieze de preocuparea atentă a legiutorului pentru realizarea adevăratei sale misiuni Constitutionale. Reforma justiției nu trebuie sa ocolească avocatul, instrumentul esențial de luptă pentru drepturi si libertati, împotriva abuzurilor si inechitatii. Ca avocat dedicat profesiei mele voi face tot ceea ce depinde de mine pentru progresul acesteia.

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro