Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate
Călătorind pe note muzicale – popularizarea moştenirii naturale şi a patrimoniului cultural al regiunii transfrontaliere
0 Publicat la 18 septembrie 2019, ora 13:08, 3520 / 2423 afişări + Revista Micapi
Nota medie 6.0/10 din 471 voturi
   

Artişti instrumentişti ai Filarmonicii “Oltenia” Craiova şi ai Sinfonietta Vidin (Bulgaria) vor susţine miercuri şi joi, 18 şi 19 septembrie, începând cu ora 18:00, două concerte cu valsuri, polci şi prelucrări folclorice la Teatrul de Vară din parcul “Nicolae Romanescu”. Cele două evenimente fac parte din proiectul “Călătorind pe note muzicale – popularizarea moştenirii naturale şi a patrimoniului cultural al regiunii transfrontaliere”.
Obiectivul principal al proiectului este de a spori atractivitatea turistică a regiunii și de a promova frumusețea naturală și valorile culturale locale, prin utilizarea industriilor creative moderne și crearea unui eveniment cultural inovator. Orchestra bulgaro-română formată din 52 de muzicieni, 26 de reprezentanți ai simfonicului craiovean și 26 de reprezentanți ai Sinfonietta – Vidin , dirijată de Maria Bikova (Bulgaria), va susţine încă două concerte cu acelaşi program în Bulgaria, la Vidin.
Filarmonica „Oltenia“ Craiova și Sinfonietta - Vidin colaborează pentru prima dată, în cadrul acestui proiect. Aceste instituții culturale au o istorie bogată, o reputație înaltă și joacă un rol-cheie în implementarea politicilor culturale în regiunile lor. Proiectul de turism muzical cu numele “Călătorind pe note muzicale – popularizarea moştenirii naturale şi a patrimoniului cultural al regiunii transfrontaliere” face parte din Programul Interreg V-A România-Bulgaria, Axa prioritară 2 - O regiune verde, Obiectivul specific 2.1 Îmbunătăţirea utilizării durabile a patrimoniului natural, resurselor şi patrimoniului cultural. Valoarea contribuţiei UE este de 179.350, 42 euro.
În program:
Johann Strauss-fiul: Uvertura operetei „Liliacul”
Valsul „Voci de primăvară”, op. 410
Polca „Bitte schön”, op. 372
Valsul „Trandafiri din Sud”, op. 388
Polka „La vânătoare”, op. 373
Valsul „Dunărea albastră”, op. 314
Johannes Brahms: Dansuri ungare nr. 1 și nr. 2
Antonín Dvořák: Dans slavonic op. 72, nr. 2
Grigoraș Dinicu/Pancho Vladigerov: Hora staccato
Constantin Dimitrescu: Dans țărănesc
Petko Stainov: Dansul „Rachenitsa”

Dirijor: MARIA BIKOVA (BULGARIA)

Accesul este liber.

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro