Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate
Chirurgie ginecologică la Mogoş Med
0 Publicat la 22 mai 2014, ora 13:36, 4881 / 1934 afişări + Revista Micapi
Nota medie 6.0/10 din 813 voturi
   
Problemele ginecologice care se pot rezolva chirugical în clinica MOGOȘ MED sunt: chisturi de ovar, dezobstrucție de trompe uterine, fibrom uterin, sarcină extrauterină, hidrosalpinx, piosalpinx, endometrioză. Vestea cea mai bună este aceea că, în marea majoritate a cazurilor, operația nu implică tăietură clasică, ci este făcută laparoscopic, sub anestezie generală, în condiții de spitalizare la standarde ridicate.

Chistul de ovar (formele benigne, necanceroase) este o patologie în care laparoscopia este suverană ca și terapie. Tipurile de intervenții practicate țin cont de vârsta pacientei, dimensiunea chistului, tipul acestuia și constau în chistectomie adică numai extirparea acestuia sau ovariectomie extirparea în bloc și a țesutului ovarian. Dezobstructia tubară presupune mai multe manopere efectuate laparoscopic prin care să se realizeze permeabilizarea acestora: liza aderențelor, introducerea de substanță de contrast sub presiune prin colul uterin, cateterizarea orificiului extern tubar cu sonde fine, neosalpingostomii. Fibromul uterin reprezentând după chistul de ovar cea mai frecventă cauză de prezentare a pacientelor în serviciile de ginecologie, își găsește rezolvarea terapeutică miniminvaziva în clinica MogosMed prin practicarea histerectomiei pe cale laparoscopică. Intervenția este mult mai puțin traumatizantă, recuperarea este rapidă iar beneficiul estetic major.

Sarcina extrauterină reprezintă dezvoltarea sacului gestațional în afara cavității uterine, cel mai frecvent la nivelul trompelor. Este o urgență ginecologică, dar care surprinsă înainte de rupere sau la paciente cu sarcină ruptă dar stabile hemodinamic, poate fi rezolvată laparoscopic în clinica noastră. Intervenția chirurgicală presupune extirparea trompei sau în cazuri atent selecționate intervenții conservatoare de extirpare doar a sacului gestațional.

Hidrosalpinxul și piosalpinxul aparțin patologiei inflamatorii-infecțioase și impun ca prim timp un tratament medicamentos. Intervenția laparoscopică rezolvă definitiv suferința prin extirparea trompei afectate.

Endometrioza este o boală cu incidență în creștere, una din cauzele de infertilitate, cu un tratament complex în care este inclus și tratamentul chirurgical. Ne adresăm acestei patologii prin practicarea laparoscopică a extirpării chiștelor endometriozice, rezecțiilor peritoneului pelvin afectat, a ligamentelor uterosacrate afectate.

Piesele de rezecție care se extrag în urmă intervenției sunt analizate microscopic iar rezultatele sunt transmise în cel mai scurt timp astfel încât deciziile postoperatorii de tratament să fie luate cât mai rapid și adecvat.

Te așteptăm la clinica Mogoș Med să găsim împreună soluții chirurgicale pentru problema ta!

  

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro