Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu  
Actualitate
Claudiu Manda: “Folosim creșterea economică pentru a îmbunătăți nivelul de trai”
0 Publicat la 14 iulie 2014, ora 13:59, 3139 / 1370 afişări C.V.
Nota medie 6.0/10 din 631 voturi
   
Deputatul Claudiu Manda, vicepreședintele Comisiei pentru buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital din Camera Deputaților, a declarat că din economie vin vești bune, iar creșterea producției industriale este un semnal că lucrurile vor continua pe un trend ascendent și în anul 2014.

”Putem spune că din economie avem noi vești bune. Inflația este la minim istoric - 0,66% și conform INS, câștigul mediu lunar net a  crescut cu 4,4% în perioada mai 2014 - mai 2013. Ținând cont de inflația de 0,7%, putem vorbi de o creștere a puterii de cumpărare de 3,7%! În primele 5 luni ale anului producția industrială a crescut cu 10% față de aceeași perioadă a lui 2013 (conf. INS), iar acesta este un indicator extrem de bun pentru creșterea economică pe care România o va avea și în 2014!”, a declarat Claudiu Manda.

Efectul unui an bun din punct de vedere al creșterii economicese vede și în îmbunătăți nivelul de trai. Conform declarațiilor liderului PSD, deputatul Claudiu Manda, măsurile luate de Guvernul PSD se simte în creșterile de pensii, în redeschiderea unor spitale, în majorările salariale sau în subvențiile acordate agricultorilor. “Guvernul și majoritatea PSD a demonstrat în acești ani că se poate lucra în beneficiul cetățeanului, iar măsurile luate au dus la creștere economică. Această creștere a fost investită în pensiile majorate ale celor 5,4 milioane pensionari, în redeschiderea de spitale de care beneficiază 400 de mii de romani, sau în majorarea salariului minim de la 800 la 900 ron pentru 1 milion de romani.  Aproape 1 milion de români vor beneficia de programul de scădere a ratelor la bănci, iar un milion de agricultori au primit subvenții mărite. Putem spune de asemenea că: peste 40.000 de tineri încep să fie beneficiari ai programului Garanții pentru Tineri; peste 50.000 de români vor beneficia de stimulente pentru angajare (măsuri active de ocupare) în 2014; 1.300 de beneficiari vor primi 100.000 euro pentru dezvoltarea afacerilor în 2014 prin schema de minimis adoptată de guvern; peste 500 tineri întreprinzători pot beneficia finanțare nerambursabilă de maximum 10.000 de euro și de scutirea de la plată a contribuțiilor de asigurări sociale datorate de angajatori, pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult 4 salariați, angajați pe perioadă nedeterminată. Sunt proiecte pe care ni le-am asumat în campania electorală și pe care le-am dus la bun sfârșit”, a mai declarat deputatul Claudiu Manda.

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro