Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu  
Actualitate
Consiliul Județean Dolj a prezentat investițiile aprobate prin PNDL II
0 Publicat la 27 iulie 2017, ora 12:32, 1969 / 865 afişări Micapi
Nota medie 5.8/10 din 372 voturi
   
Președintele CJ Dolj Ion Prioteasa și vicepreședintele Cosmin Vasile au susținut o conferință de presă pentru a prezenta investițiile din județul Dolj finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Sute de mii de locuitori ai județului Dolj vor beneficia de condiții mai bune de educație și de viață cotidiană, odată cu finalizarea lucrărilor, urmare a faptului că banii alocați vizează cu prioritate rezolvarea nevoile comunităților  privind construcția-modernizarea de creșe și școli,  alimentarea cu apă,  rețeaua de canalizare, construcția,amenajarea ori modernizarea drumurilor.

“Nu am dorit să treacă pe lângă noi un eveniment deosebit care s-a petrecut în ţară şi care s-a petrecut implicit şi în judeţul Dolj şi ni s-a părut că nu a fost suficient de mediatizat la nivelul importanţei lui. Practic, acest program aplicat în majoritatea localităţilor ţării va produce o schimbare şi va face ca problemele importante cu care se confruntau localităţile să poată să fie rezolvate prin acest program. De la extinderi şi modernizări de spaţii de învăţământ, la înfiinţarea de noi sisteme de alimentare cu apă, asfaltare drumuri comunale şi nu în ultimul rând, la  construira podurilor şi podeţelor, inclusiv la cel de peste Amaradia. Acestea sunt doar câteva dintre obiectivele care vor fi realizate prin această sursă de finanţare. În acest sens, Ministerul Dezvoltării şi Ministerul Fondurilor Europene au fost puşi într-o situaţie foarte dificilă să poată să aleagă din multitudinea de proiecte pe care le-a depus fiecare primar până în luna martie a.c şi de atunci s-au stabilit criterii şi s-au făcut analize. A trebuit să se facă o repartizare echitabilă şi putem să vorbim şi de un fel de solidaritate între anumite localităţi mai dezvoltate şi altele mai puţin dezvoltate. Practic, ceea ce s-a dorit a se face cu acest PNDL, preluându-se din toate hotărârile de guvern anterioare care se dăduseră pentru infrastructură şi adunate acum în cadrul unui singur proiect, reprezintă o abordare absolut specială, în sensul că fiecare localitate trebuie să aibă acces la servicii publice… ”, a subliniat Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj.

 

“Dacă analizăm cu mare atenţie, vedem că acest program este o completare a celor pe fonduri europene, fiind localităţi care nu au reuşit să obţină fonduri structurale şi atunci  ar fi rămas cu o serie de probleme nerezolvate în comunităţile respective. Sunt alocaţi 813 milioane de lei, discutăm de 141 de proiecte. Sunt 30 de drumuri, iar valoarea este de 228 milioane lei, sunt distribuite în 30 de localităţi. Sunt 4 poduri şi podeţe în valoarea de peste 7,5 milioane lei. Sunt 28 de sisteme de alimentare cu apă în 26 de localităţi şi care au o valoare de 102 milioane de lei. Sunt localităţi care din punct de vedere a numărului de locuitori nu se puteau încadra nici pentru o aplicaţie pe Masterplan şi nici pe fonduri europene. Fiind neeligibile acele proiecte. 13 staţii de canalizare şi staţii de epurare în valoare alocată de 178 milioane de lei. Sunt integrate în acest program şi 43 de unităţi de învăţământ, în 32 de localităţi, unde se vor investi peste 53 de milioane de lei, banii vor fi investiţi în reabilitare şi modernizare. 14 dispensare umane în 12 localităţi pentru care se vor aloca 12,5 milioane lei şi trei programme de reabilitare a iluminatului public şi nu în cele din urmă, vor fi reabilitate şi două sedii de primărie în două localităţi în valoare totală de 2 milioane de lei”, a explicat Cosmin Vasile, vicepreşedintele CJ Dolj. 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro