Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu  
Actualitate
Copiii de la Gradinita Nicolae Romanescu ” i-au luat la intrebari” pe politistii locali
0 Publicat la 16 februarie 2018, ora 16:04, 2927 / 2552 afişări + Revista Micapi
Nota medie 5.7/10 din 657 voturi
   

În baza unui parteneriat încheiat între Inspectoratul Școlar Județean Dolj – Grădinița cu program prelungit ”Nicolae Romanescu” Craiova și Poliția Locală a Municipiului Craiova, polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației împreună cu cadrele didactice ale Grădiniței ”Nicolae Romanescu”, au desfășurat activități educative centrate pe educația rutieră a celor mai mici participanți la traffic, sub egida ”Învățăm, învățăm, Viața să ne-o protejăm”, activități care au avut loc în incinta grădiniței.

Copiii au aflat de la reprezentanţii Poliţiei Locale cum trebuie să circule corect în calitate de pietoni, dar au învăţat și despre rolul poliţistului cu atribuții de circulație.

Într-o modalitate interactivă, au fost prezentate indicatoarele de circulație cele mai întâlnite, respectiv semaforul pentru mașini, semaforul pentru pietoni, loc de joacă pentru copii, marcajul cu ”trecerea de pietoni”, ”pistă pentru bicicliști”, ,,STOP”, etc, urmărindu-se clarificarea unor termeni din domeniul rutier mai puțini accesibili pentru cei mici.

Copiii s-au dovedit a fi buni participanți ai traficului rutier, cunoscând semnificația indicatoarelor ce le-au fost prezentate.

Scopul activității a constat în cunoașterea corectă a regurilor de circulație, cunoașterea consecințelor nerespectării regurilor de circulație, conștientizarea pericolelor pe care le prezintă strada ca loc de joacă.

Astfel de activități se vor derula și în perioada următoare.

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro