Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu  
Actualitate
Cum arată Spitalul de Boli Infecţioase, reabilitat de Olguţa Vasilescu, în care se tratează pacienţii de coronavirus faţă de anul 2012
0 Publicat la 25 martie 2020, ora 22:20, 141 / 135 afişări Mihai Nicolescu
Nota medie 7.6/10 din 10 voturi
   

Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova este unul din cele mai frumoase din ţară. La acest spital, administraţia locală a investit sume importante de bani. Găsit într-o stare deplorabilă în anul 2012, cu paturi distruse, infiltraţii, mobilier neschimbat de zeci de ani, spitalul a fost scos la lumină în anii ce au urmat.

 

Cu un efort considerabil, Primăria Craiova, condusă de Lia Olguţa Vasilescu, a venit în sprijinul medicilor şi a transformat saloanele care altădată erau de nevizitat în adevărate camere de hotel.

 

“Una dintre obsesiile mele ca primar a fost sa arate bine spitalele pe care le-am avut in subordine: Spitalul Filantropia, Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes si Spitalul de Neuropsihiatrie si am construit un spital municipal nou. Le-am gasit in niste conditii absolut ingrozitoare: mobilier de 30 de ani neschimbat, cearsafuri si saltele rupte, bai neigienizate, conditii de lagar. Le-am lasat aratand ca in imaginile de mai jos, unde este exact Spitalul de Boli infectioase "Victor Babes", din Craiova in care sunt tratati acum bolnavii de coronavirus. Toate saloanele sunt dotate cu plasma, frigider, iar aparatura este de ultima generatie. Nu mai vorbesc de faptul ca avem niste cadre medicale de toata isprava care, datorita guvernarii PSD, au si salarii decente. Macar traiesc cu constiinta impacata ca am facut tot ce a depins de mine si ca am asigurat conditii mai mult decat bune celor care vor avea nevoie sa ae trateze aici in aceasta perioada cumplita!”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

 

 

Luat etaj cu etaj, începând din 2012, Spitalul de Boli Infecţioase a suferit modificări interioare radicale. Raschetat până la cărămidă, tencuit, dat cu glet, vopsit, cu mobilierul schimbat cap coadă, instalaţiile electrice şi sanitare înlocuite, frigidere şi plasme noi în fiecare salon, mochetă medicală de înaltă calitate pe jos plus echipamentele medicale au transformat ponositul spital într-un spital apropiat de cele din occident. 

 

Astăzi, spitalul deserveşte bolnavii de coronavirus din zona Olteniei, bolnavi care beneficiază de condiţii dintre cele mai bune dintre toate spitalele din ţară.

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro