Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate Bănia a uimit Belgia
Desimpelaere, expert UNESCO: “Craiova este un oraş unic în Europa”
0 Publicat la 2 decembrie 2014, ora 10:50, 4447 / 1842 afişări Cătălin Praja
Nota medie 5.9/10 din 842 voturi
   
Craiova a scos capul în Europa. Oameni de afaceri, experţi UNESCO, unii din cei mai mari botanişti din lume dar şi ambasadorul României în Belgia şi multe alte nume proeminente ale Belgiei au ţinut să fie alături de Craiova la anunţarea candidaturii la obţinerea titlului de Capitală Culturală Europeană 2021. Toţi şi-ai declarat admiraţia pentru oraşul Craiova.

O mare parte din cei care susţin obţinerea titlului de Capitală Culturală Europeană 2021 de către Craiova, prezenţi la dineul de la Bruxelles, au apucat să viziteze Bănia şi au rămas plăcut surprinşi de ceea ce au descoperit aici.

 

Michael de Villegra, unul din cei mai mari botanişti ai lumii, a fost uimit de parcul Nicolae Romanescu, pe care l-a vizitat anul acesta. “A fost fascinant pentru mine parcul Romanescu. A fost unul din primele parcuri naturale care datează din anii 1800 pe care pot spune că-l iubesc. Pentru mine, Parcul Romanescu este absolut incredibil”.  Michael de Villegras – expert peisagist

 

Werner Desimpelaere, expert UNESCO, a avut, numai cuvinte de laudă în ceea ce priveşte arhitectura Craiovei.  “Am vizitat pentru prima dată Craiova şi pot spune că este un oraş unic în Europa. Am fost impresionat de arhitectură. Aveţi parcuri, grădină botanică şi mai ales stilul brâncovenesc, unic, pe care trebuie să îl puneţi în valoare ”

 

Andree Dietreche, partener  în lupta pentru titlul de Capitală Culturală Europeană 2021 a declarat că Băniei nu îi lipseşte nimic să câştige competiţia la care s-a angrenat , “Cred că oraşul Craiova, în comparaţie cu alte candidaturi din România este un oraş care are multe din toate, chiar şi o parte naturală de bunuri patrimoniale. De asemenea, important pentru acest oraş este atuul extraordinar al tinereţii. Eu cred că tinereţea porneşte de la primărie. Aveţi un primar, doamna Vasilescu care este un primar extraordinar, dinamic, care reflectă dinamismul oraşului"

 

Ştefan Tincă, ambasador România la Bruxelles: “Înseamnă enorm din punct de vedere al dezvoltării oraşului pentru că, după cum ştiţi, deţinerea acestei calităţi pentru un an de zile înseamnă nu doar un program cultural-artistic de bună calitate care să atragă turişti dar înseamnă şi dezvoltarea infrastructurii dezvoltarea oraşului, deci înseamnă foarte mult”

 

Craiova şi-a anunţat intenţia de a candida la titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021 la Bruxelles, într-un cadrul unui dineu organizat la cel mai prestigios salon din capitala Belgiei, Cercle Royal Gaulois, alături de cei mai importanţi oameni ai Belgiei

 

Lia Olguţa Vasilescu, primar Craiova alături de Michael de Villegra botanis, primul din dreapta şi Werner Desimpelaere, expert UNESCO al doilea din dreapta, discutând despre Craiova Capitală Culturală 2021.

 

 

Foto: Tibi Bologh

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro