Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu  
Actualitate
Expoziție cu zeci de mărțișoare primite în dar de la Salonic de Biblioteca Aman
0 Publicat la 21 februarie 2019, ora 15:54, 4801 / 4563 afişări Mihaela Anton
Nota medie 6.1/10 din 363 voturi
   

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” organizează, în perioada 22 februarie – 1 martie 2019, în sala „Marin Sorescu”, expoziția de mărțișoare tradiționale realizate de persoanele cu nevoi speciale de la Asociația „AmeaSotir” din Salonic, Grecia.

 

Zeci de mărțișoare tradiționale, reprezentând diferite simboluri ale primăverii, păsări, flori și plante de sezon și, evident, tradiționalul șnur alb-roșu, au fost dăruite de Asociația „AmeaSotir” din Salonic Bibliotecii Județeană „Alexandru și Aristia Aman”. Mărțișoarele sunt realizate de persoanele cu dizabilități care se află în grija asociației din Grecia, iar donarea acestora are rolul de a perpetua legătura stabilită la sfârșitul anului 2018.

În decembrie 2018, Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” a participat cu zeci de semne de carte, decorațiuni din fetru, lemn și hârtie, felicitări, dar și un tablou de Crăciun realizat în tehnica șervețelului la bazarul organizat în foaierul primăriei din Salonic. Toate obiectele expediate cu acea ocazie către Salonic au fost realizate de copiii bibliotecarelor de la Craiova. Sumele rezultate din vânzarea obiectelor au fost oferite Asociației „AmeaSotir” din Salonic, centru în cadrul căruia sunt îngrijite 350 de persoane cu nevoi speciale.

La sfârșitul anului trecut ne-am implicat cu mult entuziasm în proiectul Consulatului General al României la Salonic. Zeci de obiecte de sezon au fost realizate de copiii colegelor și colegilor de la Aman și, mai apoi, au luat drumul Salonicului. Într-un gest de reciprocitate, persoanele cu nevoi speciale de la Asociația „AmeaSotir” din Salonic ne-au dăruit zeci de mărțișoare lucrate manual, realizate cu delicatețe și pasiune. Le mulțumim pe această cale tuturor și îi asigurăm că vom perpetua aceste schimburi minunate. Pregătim o surpriză pentru primăvara acestui an”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”.

Acțiunea se încadrează în seria de activități, proiecte și colaborări convenite între Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” și Consulatul General al României la Salonic cu scopul de a combate excluziunea socială, dar și pentru promovarea incluziunii și parteneriatelor prin educație și cultură.

 

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro