Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate
GUVERNUL ROMÂNIEI ÎNFIINȚEAZĂ ORCHESTRA UNIUNII EUROPENE
0 Publicat la 17 ianuarie 2019, ora 19:59, 4345 / 4068 afişări + Revista Micapi
Nota medie 6.0/10 din 785 voturi
   

Guvernul României a adoptat în ședința de joi, 17 ianuarie a.c., o Ordonanță privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare care include organizarea şi desfăşurarea proiectului cultural Orchestra Uniunii Europene.

 

România exercită, timp de șase luni, de la data de 1 ianuarie 2019, Președinția Rotativă a Consiliului Uniunii Europene. În acest context, în prezența liderilor europeni, muzicieni din toate țările membre ale Uniunii Europene au concertat pentru prima dată într-o astfel de formulă, în coordonarea maestrului Ion Marin, pe scena Ateneului Român, la evenimentul organizat în 10 ianuarie 2019, sub înaltul patronaj al Guvernului României.

 

La propunerea doamnei Prim-ministru, Viorica Dăncilă, Guvernul României, prin Ministerul Culturii și Identității Naționale, a decis înființarea Orchestrei Uniunii Europene, reprezentativă atât pentru întregul spațiu european, cât și pentru România, putând face cunoscute valorile noastre comune peste tot în lume. Cele mai mari talente ale fiecărui stat în parte vor promova bogăția moștenirii culturale comune, țările Uniunii Europene fiind legate atât de o istorie, cât și de un sentiment de apartenență la un spațiu cultural comun”, a declarat Ministrul Culturii și Identității Naționale, Valer-Daniel Breaz.

 

Ministerul Culturii şi Identității Naționale, în calitate de coordonator și finanțator al proiectului cultural Orchestra Uniunii Europene, va asigura spaţiile necesare pentru pregătirea şi desfăşurarea concertelor și spectacolelor organizate de Orchestră.

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro