Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate
În curând, consultații prin CAS Dolj la Policlinica Sfinții Aposoli
0 Publicat la 10 aprilie 2019, ora 11:14, 4797 / 4490 afişări + Revista Micapi
Nota medie 5.8/10 din 682 voturi
   

În contract cu CAS Dolj, în curând, consultații în mai multe specialități; printre acestea, diabet zaharat, nutriție și boli metabolice!

Până atunci, câteva detalii despre îndulcitorii sintetici:

îndulcitorii artificiali sunt substante chimice sau compusi naturali care asigura alimentelor gustul dulce fara a transmite organismului un numar ridicat de calorii. Deoarece inlocuitorii au gust mai intens decat zaharul este suficient sa utilizati o cantitate mica pentru a obtine acelasi rezultat.

Produsele alimentare care au in compozitie indulcitori artificiali au mai putine calorii decat cele cu zahar, din aceasta cauza deseori sunt recomandate in timpul dietelor pentru slabit sau pentru mentinerea greutatii corporale.

Pacientii cu diabet zaharat pot utiliza indulcitori artificiali, deoarece acestia asigura alimentelor gustul dulce, fara sa creasca nivelul zaharului din sange. Totodata, este bine de stiut ca unele alimente (prajituri, biscuiti, ciocolata), pe a caror eticheta apare informatia "fara zahar", pot contine indulcitori precum sorbitol sau manitol, care contin un numar mare de calorii, favorizand cresterea in greutate si nivelul de zahar din sange.

In cazul in care optati pentru folosirea indulcitorilor artificiali se recomanda sa nu depasiti doza zilnica admisa pentru a nu fi afectata starea generala.

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro