Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu  
Actualitate În sfârşit!
În mai scăpăm de câini
4 Publicat la 26 martie 2013, ora 19:17, 5734 / 1574 afişări Cosmin HORJAN
Nota medie 5.8/10 din 679 voturi
   
Primii câini care vor fi cazaţi în adăpostul de la Breasta vor fi culeşi din zona şcolilor şi a grădiniţelor. Administratorul spaţiului va fi SC Salubritate SRL Craiova, adăpostul urmând să treacă în subordinea societăţii începând cu luna mai, când este prevăzut termenul de finalizare a lucrărilor.

Constructorii adăpostului canin de la Breasta au termen luna mai a acestui an pentru finalizarea lucrărilor. Vor fi create, în primă fază, 512 locuri pentru câinii vagabonzi, adăpostul urmând să fie dotat cu spaţiu de alergare pentru patrupede, clădire administrativă cu săli de operaţie, vestiare, bucătărie şi cabinet pentru consultaţii. „Lucrările merg destul de bine. Până la 1 mai terminăm. Este o promisiune de care ne ţinem în mod garantat. Deci, la cheie terminăm până la 1 mai”, susţine şeful de şantier de la adăpost, Adrian Turbă.

Hrana animalelor urmează să fie asigurată prin sponsorizări de supermarket-uri, la preţuri avantajoase pentru municipalitate.

 
afiseaza mai multe
liv
Celor care sunt de acord cu strangerea cainilor in adaposturi permanente, le propun un exercitiu de imaginatie: se stea si ei in inchisoare, cu 4 persoane, pe 6,5 m.p., cu mancare, cu apa, sa vada natura doar prin gratii, stand doar pe beton, sa auda mereu tanguielile semenilor lor si asta toata viata. Cum e? Ce ati alege, saracie in libertate sau confort in inchisoare?
29 iunie 2013, 21:16
 
liv
Solutia pentru disparitia cainilor strazii este sterilizarea concomitenta, la detinator si pe domeniul public, asa se vor opri inmultirile necontrolate- strangerea in adaposturi nu rezolva decat o parte a problemei, cainii nesterilizati, abandonati din localitatile invecinate, vor umple iar orasele patriei- daca aceasta strategie s-ar fi aplicat macar acum 10 ani, Romania nu er fi avut fenomenul cainilor strazii, dar.......se pare ca exista un interes, ca acest fenomen sa existe, banii bugetari alocati gestionarii cainilor fara stapan, care pot fi deturnati usor in alte scopuri.
29 iunie 2013, 21:09
 
liv
Adaposturile permanente reprezinta o trauma psihica pentru animale, de aceea in strainatate adaposturile nu sunt azile ci de tranzit- aceste inchistori, nu fac decat sa decimeze animalele in captivitate. Cui ii pasa, in niciun caz autoritatilor locale, care vor bifa, o sarcina indeplinita.
29 iunie 2013, 21:02
 
Ionela Valcu, din Craiova
Salut decizia de a construi aceste adaposturi pentru caini care realmente prin aceasta initiativa si realizare din partea municipalitatii vom beneficia de reducerea semnificativa a cainilor de pe strazile craiovei si in mod firesc si evident din incinta scolilor, gradinitelor si institutiilor spitalicesti. Cat despre hrana acestor caini sunt de parere ca municipalitatea sa faca contract cu restaurantele si supermarket-urile, care in mod logic produsele alimentare din carne sunt cu termene scurte de valabilitate si pot fi administrate la acesti caini si hraniti cu acestea inaintea datei limita de expirare cu cateva zile a respectivelor produse si cu restaurantele in care zilnic sunt remanente alimentare de la bucatariile acestora. Stima si respect edilului sef Lia Olguta Vasilescu!
27 martie 2013, 21:22
 
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro