Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate Peste 1 milion de euro vor fi cheltuiţi în Craiova
Liga Naţională de Mini şi Baby Baschet umple conturile hotelierilor
0 Publicat la 5 iunie 2014, ora 14:35, 4786 / 1861 afişări C.H.
Nota medie 6.0/10 din 858 voturi
   
Federaţia Română de Baschet (FRB) a decis ca ediţia din acest an a Ligii Naţionale de Mini şi Baby Baschet să se desfăşoare la Craiova, graţie deschiderii oferite de autorităţile locale din Bănie. Între 22 iunie şi 12 iulie vor fi prezenţi în Bănie în jur de 3.500 de copii, părinţi, profesori şi antrenori de la aproape 250 de cluburi şi şcoli de baschet din România. De pe urma acestui festival sportiv vor beneficia din plin proprietarii de hoteluri şi pensiuni din oraş, dar şi căminele şcolare.

Organizatorii se aşteaptă ca cel puţin 1 milion de euro să fie cheltuiţi în Craiova în cele 3 săptămâni de desfăşurare a competiţiilor baschetbalistice. Mai mult decât atât, infrastructura sportivă va fi dezvoltată, întrucât se urmăreşte recondiţionarea şi înfiinţarea mai multor terenuri din oraş. Vor fi astfel recondiţionate terenuri de sport de la colegiile „Elena Cuza”, „Carol I”, „Fraţii Buzeşti” şi de la unităţile şcolare cu profil sportiv. FRB a anunţat că va aduce 10 panouri performante de baschet, iar în Piaţa Mihai Viteazul vor fi amplasate panouri mobile.

244 de echipe cu vor participa la Liga Naţională de Mini şi Baschet 2014, iar 22 de pensiuni, hoteluri şi cămine şcolare vor găzdui sportivii veniţi din toată ţara. RAT Craiova va pune la dispoziţia sportivilor curse speciale între hoteluri şi bazele de competiţii, iar muzeele şi instituţiile de cultură din oraş vor putea fi vizitate în mod gratuit. Se doreşte ca toate competiţiile să se desfăşoare în aer liber, iar în cazul în care vremea nu va permite, acestea se vor derula şi în săli.

 

„Craiova este un oraş foarte bun pentru practicarea sportului şi ne dorim ca toţi copiii să facă sport şi astfel să ajungă spre performanţă. Ei vor avea ce să vadă aici, pentru că vor fi competiţii create special pentru ei. Am ales Craiova pentru deschiderea pe care au dovedit-o autorităţile locale şi pe această cale vreau să-i mulţumesc doamnei primar. Au mai fost discuţii care nu s-au materializat cu Mandalia şi Brăila, la fel cu Cluj Napoca şi Oradea”, Horia Păun, preşedinte FRB.

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro