Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu  
Actualitate
Miei pentru Paşte, doar în Piaţa Chiriac din Craiova
0 Publicat la 2 aprilie 2018, ora 00:12, 1836 / 1628 afişări Mihaela Anton
Nota medie 5.9/10 din 357 voturi
   
Singurul spaţiu autorizat din judeţul Dolj în care se va putea face atât comercializarea, cât şi sacrificarea mieilor de Paşte va fi, şi în acest an, cel amenajat de SC PIEŢE ŞI TÂRGURI CRAIOVA SRL, de această dată în Piaţa Chiriac din Craiova.

Potrivit normativelor europene, sacrificarea animalelor – inclusiv a mieilor de Paşte – trebuie să se realizeze numai în abatoare specializate, autorizate sanitar-veterinar pentru schimburi intracomunitare. SC PIEŢE ŞI TÂRGURI CRAIOVA SRL a dorit să vină şi anul acesta în sprijinul celor care nu doreau să cumpere carnea de miel direct din măcelării, ci să-şi aleagă singuri mieii sau iezii, pe care să-i poată sacrifica pe loc, în condiţii adecvate din punct de vedere sanitar-veterinar. În acest sens, a făcut pregătirile necesare şi a obţinut de la Direcţia Sanitar Veterinară Dolj acordul privind amenajarea pe perioadă determinată a unui punct de vânzare şi sacrificare a mieilor în Piaţa Chiriac din municipiu.

Împreună cu Primăria Craiova, am făcut toate eforturile pentru a le oferi şi anul acesta craiovenilor, şi nu doar lor, posibilitatea de a-şi alege direct de la comercianţi mieii pe care îi doresc pentru masa de Paşte. Demersurile noastre au găsit înţelegere la Direcţia Sanitar-Veterinară Dolj, care a autorizat amenajarea acestui punct de comercializare şi sacrificare a mieilor din Piaţa Chiriac, unde îi aşteptăm atât pe cumpărători, cât şi pe comercianţii de miei interesaţi să-şi vândă marfa în condiţii optime”, a declarat Alin MĂRĂCINE, administratorul SC PIEŢE ŞI TÂRGURI CRAIOVA SRL.

Punctul de vânzare şi tăiere a mieilor din Piaţa Chiriac îşi va desfăşura activitatea începând de luni, 2 aprilie, şi până sâmbătă, 7 aprilie 2017, inclusiv, funcţionând pe aceleaşi principii ca şi un abator. Dispune de spaţii dotate cu apă potabilă caldă şi rece, fiind prevăzut cu toate ustensilele necesare acestor operaţiuni, inclusiv cu asomator şi staţie de sterilizare a cuţitelor. De sacrificare se vor ocupa doar măcelari autorizaţi, cu analizele medicale la zi, iar carcasele de miel vor fi verificate de un medic veterinar, care le va aplica marca de sănătate înainte de a fi înmânate cumpărătorilor. În acest punct de comercializare şi sacrificare pot fi vânduţi şi tăiaţi numai miei crotaliaţi, ce trebuie să fie însoţiţi de toate documentele sanitar-veterinare impuse de legislaţia în vigoare.

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro