Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu  
Actualitate O " bijuterie" în inima Craiovei
Muzeul de Artă se deschide joi, 19 martie
0 Publicat la 4 martie 2015, ora 12:57, 2341 / 512 afişări Cătălin Praja
Nota medie 5.9/10 din 263 voturi
   
După mai multe amânări, se pare că, într-un final, Muzeul de Artă va fi inaugurat marţea viitoare. Până la stabilirea noilor preţuri, craiovenii care vor să viziteze Muzeul de Artă vor beneficia de preţurile vechi.
Publicitate

Bijuteria arhitectonică a Craiovei, Muzeul de Artă, grav avariat la cutremurul din 1977, va fi redat publicului. Potrivit directorului Emilian Ştefârţă, lucrările la imobil sunt finalizate. Ceremonia de inaugurarea a lucrărilor care au presupus restaurearea muzeului, de la consolidarea exterioară până la ămbrăcarea pereţilor cu mătase de Nyon şi foiţă de aur va fi joi, pe 19 martie.

 

“Lucrările au fost realizate numai de restauratori atestaţi, cu experienţă în sculptura în piatră, marmură şi metal, până la tapiserie şi lemn. Opere de artă de Nicolae Grigorescu, Ion Țuculescu, Nicolae Tonitza, Ștefan Luchian, Theodor Pallady, dar și ale reprezentanților școlilor olandeză, flamandă, franceză și italiană îşi vor regăsi locurile de expunere”, a declarat Emilian Ştefârţă în urmă cu câţiva ani.

 

Întreaga investiţie a trecut de 8 milioane de euro, proiectul fiind coordonat de Consiliul Judeţean Dolj.

 

 

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro