Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate
Olguța aduce o investiție de 450 de milioane de euro pentru Craiova și județul Dolj
0 Publicat la 28 februarie 2020, ora 19:17, 1151 / 1104 afişări + Revista Micapi
Nota medie 5.9/10 din 128 voturi
   

Cea mai pură apă din România va fi la robinetele tuturor craiovenilor până la finele anului 2017. Contractul pentrul firul 2 de apă de la Izvarna este cel mai mare din ultimii 60 de ani din Craiova.

 

Apa de Izvarna este una din puţinele ape care nu necesită tratare, ci doar o dezinfecţie cu doze reduse de clor. Realizarea firului 2 de aducţiune Izvarna va asigura alimentarea cu apă pentru 385.933 de locuitori.

 

Comisarul european pentru politica regionala si urbana, Elisa Ferreira, va semna, in data de 17 martie 2020, la sediul Comisiei Europene, de la Bruxelles, proiectul regional de dezvoltare a infractructurii de apa si apa uzata din Dolj. Este vorba de aprobarea unei sume de peste 450 milioane de euro reprezentand constructia conductelor de apa si canalizare pentru Craiova si alte 22 de localitati din Dolj si a firului 2 de aductiune Izvarna-Craiova, prin care urmeaza ca cetatenii orasului sa beneficieze de apa plata la robinet. Este un proiect pe care l-am demarat in urma cu 6 ani, in calitate de primar al Craiovei, si care, in sfarsit, primeste finantarea. Compania de Apa Oltenia a demarat deja licitatiile pentru tronsoanele firului 2 Izvarna si lucrarile de canalizare, astfel ca, anul acesta, lucrarile vor putea fi executate.
De mentionat ca este cel mai mare proiect de acest gen din Europa si e obtinut de Craiova si judetul Dolj!” a scris Lia Olguța Vasilescu pe pagina sa de facebook.

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro