Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate
Olguța: Masa salarială în România a ajuns la un maxim istoric
0 Publicat la 22 martie 2019, ora 10:04, 2543 / 2245 afişări + Revista Micapi
Nota medie 6.0/10 din 551 voturi
   

Se văd efectele gurnării PSD. După creșterea econoimică record, a venit și rândul salariilor să crească semnificativ.

 

“PSD și-a asumat misiunea strategică de a reduce decalajele dintre România și UE. Unul dintre aceste decalaje, de importanță deosebită, este cel privind masa salarială, adică totalul salariilor plătite într-un an în România.

o Programul de guvernare al PSD, aplicat cu consecvență, prin creșterile de salarii și pensii, care au avut ca efect inclusiv creșteri salariale în mediul privat, au adus masa salarială a României la nivelul record de 80 de miliarde de euro, în 2018, în creștere cu 12 miliarde de euro față de anul precedent.
o În pofida acestui nivel record, care reprezintă aproximativ 40% din PIB, România mai are de recuperat față de media țărilor dezvoltate din Europa Occidentală, unde masa salarială este de 50-60% din PIB.
o Mai sunt deci de recuperat, între 10 și 20 de procente din PIB pentru a ajunge la nivelul normal în UE. În bani, acest lucru înseamnă între 20 și 40 de miliarde de euro/an ( raportat la PIB –ul de 217 miliarde de euro, al anului 2017) care ar trebui/putea să majoreze masa salarială în România.
o Este o realitate care demonstrează justețea abordării economice a PSD și mai ales temeiul economic veritabil/profesionist al măsurilor adoptate”, a spus Lia Olguța Vasilescu.

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro