Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu  
Actualitate
Lia Olguța Vasilescu: Klaus Iohannis calcă în picioare o decizie a CCR
0 Publicat la 14 ianuarie 2019, ora 20:01, 2899 / 2652 afişări + Revista Micapi
Nota medie 6.0/10 din 737 voturi
   

Lia Olguța Vasilescu reacționează după decizia de neînțeles a lui Klaus Iohannis. 

 

A fost o ultimă încercare a premierului, înainte de a atacă la CCR, fiind sesizat un conflict instituţional. Am văzut motivarea de dată trecută. Iohannis a invocat articole de lege care nu sunt în sprijinul lui, pentru că niciunul nu încălcăm acele articole, e vorba de mine și de Drăghici. Ar trebui să fim cetățeni români și suntem, să avem domiciliul în România și îl avem, să nu avem condamnare definitivă și nu avem, să nu avem nicio incompatibilitate și nu avem.

Acestea sunt articolele invocate de Iohannis în cazul nostru. Niciunul dintre ele nu ne e aplicabil, în sensul că am încalcă vreun articol. De aceea am și făcut un ultim demers, ne-am pus cărțile de identitate în dosarul trimis la Cotroceni, CV-ul, din care să rezulte că nu încălcăm nicio lege. E clar că Iohannis insistă să încalce în picioare o decizie a CCR, care prevede clar că prima dată poate refuză pe indiferent ce motive vrea de oportunitate, dar că a doua oară nu are voie să refuze decât pe legalitate. Legalitatea ar presupune cele patru motive amintite mai devreme. Îndeplinim foarte clar aceste condiţii de legalitate.

Preşedintele Iohannis nu face altceva decât să încalce legislaţia și deciziile CCR, motiv pentru care guvernul a anunțat deja că mâine va sesiza din nou Curtea Constituţională. Nu înțelegem ce înseamnă persoana potrivită pentru posturile respective, convingătoare. Poate că Iohannis ne dă și o listă cu ministere care au voie să fie în continuare și atunci am constatat că, în afară că încalcă deciziile CCR, vrea să preia și prerogativele coaliției de guvernământ și ale partidului care a câștigat alegerile. Deocamdată, miniştrii îi propune guvernul format din partidele câștigătoare. Când o să câștige PNL alegerile și să o aibă Iohannis un cuvânt de spus în ceea ce priveşte miniştrii, o să fie altă situaţşie. Deocamdată suntem în această paradigmă”, a declarat Olguţa Vasilescu, la Jurnalul de Seară de la Digi24.

 

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro