Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate Încântători în capitala Belgiei
Craiova, seară de neuitat la Bruxelles. Olguţa: A fost minunat!
0 Publicat la 30 noiembrie 2014, ora 14:22, 4838 / 1696 afişări Cătălin Praja
Nota medie 5.8/10 din 760 voturi
   
Craiova şi-a anunţat intenţia de a candida la titlul de capitală culturală europeană în capitala Belgiei, alături de toată crema politică a Bruxelles-ului. Nu mai puţin de 170 de persoane s-au bucurat de o seară oltenească autentică. Pe scenă, un cvintet al Operei Române Craiova a oferit momente unice pentru personalităţile Belgiei.

Vineri, la Bruxelles s-a vorbit perfectul simplu. Craiovenii au oferit seară de neuitat pentru oamenii de seamă ai Belgiei. Evenimentul a avut loc la Cercle Royal Gaulois Artistique et Littéraire, al cărui preşedinte onorific este chiar regele Belgiei, ca urmare a invitaţiei ambasadorului României la Bruxelles, Ștefan Tinca.

 

“Cred că a fost o seară minunată, cu foarte multe personalități de prim rang. Cred că toată crema politico-administrativă a Bruxelles-ului s-a aflat în această seară aici și cred că și spectacolul pe care noi l-am oferit a fost minunat. În primul rând au putut să afle despre Craiova, unii dintre ei au auzit pentru prima oară. Au văzut filmulețul de prezentare și imediat după au venit să pună foarte multe întrebări iar cvintetul pe care l-am avut a fost eroul serii, ca să spun așa, admirabil, au văzut și ei ce înseamnă muzica românească, cred că foarte mulți dintre ei nu știau, ca dovadă după toate piesele aplaudau frenetic. Ce pot să remarc este prima oară când un oraș își prezintă candidatura pentru Capitală Culturală Europeană în Cercle Royal Gaulois, care este cel mai important club din ce înseamnă înalta societate din Bruxelles. Aici vin nu numai cei mai importanți oameni de afaceri, de cultură sau nobili dar vin și cei mai importanți politicieni. Cred că pentru noi era important să venim aici să ne prezentăm așa cum suntem. Mi-a plăcut că nimeni nu a plecat până la finalul serii, asta înseamnă că le-a plăcut ceea ce au văzut. De asemenea, ați avut posibilitatea să intrați în contact cu oameni care au vizitat până acum Craiova, lucruri pe care nu le-am făcut publice, dar ați văzut că am adus la Craiova cei mai importanți arhitecți, urbaniști, botaniști care au văzut parcurile noastre, care au văzut centrul vechi și vreau să înțelegeți că tot ce s-a întâmplat în ultimul an la Craiova nu este neapărat o viziune a administrației ci este o activitate pe care o avem împreună cu cei mai importanți experți”, a declarat Lia Olguța Vasilescu, primarul municipiului Craiova.

 

Oamenii de vază ai Bruxelles-ului au avut parte de o trataţie în stil oltenesc, cu mancare, băutură şi muzică din Oltenia. Cel care s-a ocupat ca servirea mâncării să fie la cel mai înalt nivel a fost chef Hubert De Smedt. Momentul cel mai apreciat al serii a fost demonstraţia realizată de cvintetul Operei Române Craiova, condus de Daniel Bozgan, artist al Operei Române Craiova, care a ridicat sala în picioare cu câteva partituri olteneşti. Printre cele mai apreciate au fost Ciocârlia şi Rapsodia Română, aplaudate la scenă deschisă de cei prezenţi.

 

“Eu cred că ceea ce se întâmplă este un eveniment unic, am ieșit din copilăria evenimentelor organizate de oricare dintre instituțiile Craiovei. Suntem într-unul dintre cele mai galonate locuri din această Europă. Suntem undeva unde Craiova este punsă în valoare și de aceea cred că a venit și timpul Craiovei să iese la suprafață, să fie descoperită, și, de ce să nu spunem, să ajungă în Bănie cele 500 de milioane de euro pentru instituțiile culturale din Craiova”, a declarat Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj. 

 

Rectorii universităţilor din Bruxelles, Directorul Muzeului din Bruxelles, preşedintele experţilor UNESCO sau preşedintele Baroului Bruxelles sunt doar câteva personalităţi de cel mai înalt rand care s-au aflat vineri seara alături de Craiova la anunţarea intenţiei de a candida la titlul de capitală culturală europeană.  

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro