Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate
Poliția Locală Craiova a intrat în cerșetori
0 Publicat la 18 iulie 2019, ora 08:45, 3556 / 3484 afişări + Revista Micapi
Nota medie 5.9/10 din 445 voturi
   

Poliția Locală a Municipiului Craiova a derulat, în perioada 11-17 iulie, o acțiune în vederea depistării și determinării persoanelor care cerșesc, să nu mai facă acest lucru.  

 

Potrivit Poliției Locale Craiova, au fost monitorizate principalele intersecții ale municipiului Craiova și zonele cunoscute unde se practică astfel de fapte (zonele centrale – Piața Mihai Viteazul, Centrul Istoric, Teatrul Național, zona Universității, etc), persoanele depistate că apelau la mila cetățenilor fiind conduse la sediul Poliției Locale, identificate, percheziționate (conform procedurilor legale), aplicându-se măsurile prevăzute de actele normative în vigoare.

 

„În acest sens au fost aplicate 63 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 12.750 lei – potrivit prevederilor art. 2, pct. 3 din Legea nr. 61/1991 actualizată (care incriminează faptele de apelare, în mod repetat, la mila publicului, de către o persoană apta de munca, precum și determinarea unei persoane la săvârșirea unor astfel de fapte), totodată dispunându-se și măsura complementară de confiscare a sumelor de bani rezultate din activitatea de cerșetorie”, au transmis reprezentanții Poliției Locale Craiova.

 

Cu această ocazie au fost depistați și identificați 12 minori ce erau folosiți în practicarea cerșetoriei sau care erau îndemnați de către părinți să practice cerșetoria, copii ce aveau vârste cuprinse între 8 luni și 14 ani.

„În toate aceste cazuri, polițiștii locali au anunțat și solicitat sprijinul funcționarilor Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj, care s-au prezentat de îndată la sediul Poliției Locale, iar după întocmirea actelor procedurale, au preluat copiii minori împreună cu părinții acestora, în vederea aplicărilor măsurilor și procedurilor potrivit actelor legale în vigoare. De asemenea, în cazul a doi minori, s-a luat măsura predării acestora către Centrul de primire a minorilor în regim de urgență Rășinari”, au mai precizat reprezentanții instituției.

 

Astfel de acțiuni se vor derula zilnic, dau asigurări polițiștii locali craioveni.

 

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro