Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate
Poliţiştii locali încep verificarea balcoanelor construite fără forme legale
0 Publicat la 6 februarie 2018, ora 12:37, 3763 / 3339 afişări + Revista Micapi
Nota medie 6.0/10 din 1014 voturi
   

Începând cu luna februarie, polițiștii locali din cadrul Serviciului Disciplină în Construcții desfășoară mai multe acțiuni specifice, de verificare a  proprietarilor de balcoane executate la parterul blocurilor de locuințe, în sensul dacă acestea au fost realizate și sunt deținute cu respectarea prevederilor legale.

Astfel, vor fi verificate construcțiile din punct de vedere al existenței autorizațiilor de construire, al respectării de către proprietari a condițiilor impuse prin autorizația de construire și documentația aferentă (pentru cazurile în există autorizație de construire) emisă de către Primăria Municipiului Craiova, în temeiul Legii nr. 50/1991 republicată, privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, precum și dacă proprietarii au încheiat contracte de supreficie cu autoritatea locală pentru suprafețele de teren ocupate de balcoane (teren ce face parte din proprietatea publică a municipiului Craiova).

Pentru proprietarii de balcoane ce nu au respectat prevederile impuse de lege și de actele administrative emise de autoritatea locală, vor fi aplicate măsurile prevăzute de legislația în vigoare, în vederea intrării în legalitate.

Menționăm că prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Craiova nr. 588/2014 – (privind constituirea dreptului de superficie cu titlu gratuit asupra terenului aferent, în favoarea deţinătorilor construcţiilor edificate la parterul imobilelor cu destinaţia de locuinţe colective) s-a prevăzut posibilitatea ca deținătorii acestor construcții să încheie contracte de superficie cu autoritatea locală pentru terenul aflat sub construcție, pentru o perioadă de cel mult 99 ani, contract necesar în vederea întocmirii documentației prevăzută de Legii nr. 50/1991 republicată, privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, în vederea intrării în legalitate cu construcțiile executate fără forme legale.

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro