Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu  
Actualitate Nu se opreşte alimentarea cu agent termic
Primăria Craiova a rezolvat problema căldurii deşi Termo a intrat în faliment
0 Publicat la 23 octombrie 2015, ora 10:41, 2511 / 1283 afişări C.Praja & R.Oprea
Nota medie 5.9/10 din 595 voturi
   
Tribunalul Dolj a respins cererea de confirmare a planului de reorganizare al debitoarei SC Termo Craiova SRL, dispunând începerea procedurii de faliment și desemnarea unui lichidator financiar.

Ca urmare, Primăria Municipiului Craiova a demarat procedura de suspendare a măsurii executorii, în conformitate cu art. 43, alin. 5, din Legea 85/2014, coroborate cu dispozițiile Codului de Procedură Civilă, precum și apelul împotriva hotărârii judecătorului sindic, ce vor fi judecate de Curtea de Apel Craiova.

 

"Eram pregătiți pentru o astfel de situație, ne așteptam să se întâmple, nu știam că așa de repede, însă din luna aprilie a anului 2014, Consiliul Local a aprobat deja înfințarea A.D.I Termis care înglobează Primăria Craiova, Primăria Ișalnița și Primăria Vârvor. Această asociație de dezvoltare a fost deja înregistrată la grefa Judecătoriei Craiova. Drept urmare, o nouă societate comercială va fi înființată. Luni va trebui să convocăm o ședință extraordinară a Consiliului Local pentru înființarea unei noi societăți care să preia tot patrimoniul pe care îl are Termoficarea la ora actuală. Noua societate comercială va porni cu zero datorii și va porni, de asemenea cu aceiași angajați", a declarat primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu.

 

Menționăm faptul că, în data de 24.04.2014, Consiliul Local Craiova a aprobat constituirea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Termis Dolj care a fost deja înregistrată la grefa judecătoriei Craiova. Drept urmare, o nouă societate comercială va prelua serviciul public de termoficare la care acționari sunt Primăriile Craiova, Ișalnița și Vârvor. Această societate va prelua salariații SC Termo Craiova SRL și îi vor fi concesionate bunurile aflate în domeniul public al statului.

 

"Asociațiile de proprietari nu trebuie, sub nici o formă, să stopeze plățile către Termoficare pentru că până la sfârșitul lunii viitoare, ei vor trebui să plătească facturile în continuare pentru termoficare. Dacă vor exista asociații de proprietari care nu vor plăti aceste facturi, noua societate comercială  nu va mai încheia contracte cu aceste asociații și automat se va ajunge în situația în care proprietarii de acolo vor rămâne fără căldură și fără apă caldă. Ideea este că această situație cu proprietari care nu înțeleg că au niște facturi de plătit nu mai poate să mai continue pentru că, în mare parte, din această cauză am ajuns aici", a mai declarat primarul Craiovei.

 

Furnizarea agentului termic către populație va continua să fie asigurată, dar atragem atenția Asociațiilor de Proprietari că, în cazul în care facturile pe luna în curs nu sunt achitate, nu vor mai beneficia de căldură și apă caldă.

Informăm populația că, indiferent de forma de organizare a furnizorului de energie termică, nu vor fi probleme în asigurarea căldurii și apei calde în locuințe.

 

                

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro