Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu  
Actualitate
Primăria Craiova promovează cultura la Târgul de Turism al Olteniei
0 Publicat la 8 martie 2018, ora 16:43, 1694 / 1416 afişări Micapi
Nota medie 5.7/10 din 353 voturi
   
Primăria Craiova și instituțiile din subordine își promovează ofertele culturale la cea de-a III-a ediție a Târgului de Turism al Olteniei, care va fi deschis vineri, 09 martie, orele 11.00, la Centrul Multifuncțional Craiova, în prezența Primarului Mihail Genoiu și pe ritmurile distinse ale Cvartetului Prelude – Ansamblul Cameral al Filarmonicii Oltenia.

Timp de trei zile, vizitatorii care ajung la standul Primăriei Craiova vor avea ocazia să afle ce pregătesc, pentru 2018, instituțiile de cultură din subordinea acesteia. Teatrul Colibri va promova ediția din 2018 a Festivalului Puppets Occupy Street, unul dintre evenimentele culturale care atrag turiști la Craiova de mai bine de cinci ani. Totodată, Teatrul Colibri pune la dispoziția vizitatorilor din acest weekend multe alte informații referitoare la spectacolele din repertoriu, la atelierele de creație din cadrul Fabricii de povești electroColibri sau alte activități educativ – creative derulate de instituție.

Casa de Cultură “Traian Demetrescu Craiova”, o altă instituție subvenționată de Primăria Craiova, îi așteaptă pe vizitatorii Târgului de Turism al Olteniei cu prezentarea activităților culturale programate pentru perioada următoare, cu diverse materiale de promovare – povești audio, documentare video, volume, tablouri ale unor artişti consacraţi, diverse opere de creaţie realizate în cadrul atelierelor organizate de Casa de Cultură “Traian Demetrescu”, dar și cu activități interactive ce se vor desfășura la standul Primăriei după următorul program:

  • Vineri, 09.03.2018, ora 16.00 – Pictură live, cu participarea copiilor iniţiaţi la cursul de pictură al Cenaclului “Junior Art”.
  • Sâmbătă, 10.03.2018, ora 16.00 – Grupul de muzică veche al Colegiului Național Pedagogic “Ștefan Velovan“ - “Pedagogicum Consort“.

 

Ansamblul Folcloric Maria Tănase va expune costume populare oltenești autentice, dar și spectacolele aflate în pregătire pentru Anul Centenarului. Primul mare eveniment se apropie deja cu pași repezi: spectacolul tematic “N-auzirăți de-un oltean?”, ce va fi prezentat craiovenilor miercuri, 21 martie 2018, la Teatrul Național Marin Sorescu, cu ocazia sărbătoririi primei ediții a Zilei Olteniei.

 

Conceput pentru a transmite spiritul oltenesc, vesel, iubăreț, isteț, dar și sentimentul patriotic covârșitor al olteanului, prin includerea în scenariu a celor patru figuri marcante ale oltenilor: Mihai Viteazul, Tudor Vladimirescu, Iancu Jianu și Constantin Brâncoveanu, spectacolul este inclus în agenda manifestărilor speciale dedicate Zilei Olteniei (21 martie), organizată pentru prima oară în acest an de către Primăria Craiova, cu sprijinul instituțiilor de cultură din subordine și a Consiliului Județean Dolj.

 

De la standul Primăriei Craiova prezentat în cadrul Târgului de Turism al Olteniei nu vor lipsi ofertele culturale ale Filarmonicii Oltenia și Operei Române Craiova. Vizitatorii au ocazia, în acest weekend, să descopere direct de la sursă care sunt surprizele artistice ale acestor două instituții culturale-reper, pentru perioada următoare.

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro