Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu  
Actualitate Deşi unii ar vrea economie la banii pentru adăpostul canin
Primăria se ia la trântă cu câinii fără stăpân
0 Publicat la 20 septembrie 2012, ora 13:47, 3583 / 1269 afişări +Cosmin Horjan
Nota medie 6.0/10 din 604 voturi
   
Adăpostul canin pe care Primăria Craiova vrea să îl ridice în zona podului de la Breasta iscă deja controverse chiar înainte să prindă contur pe hârtie. Aleşii din opoziţia locală susţin că sumele puse la bătaie sunt exorbitante şi că ar fi putut fi găsite soluţii mai puţin costisitoare.

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, vrea să facă ce n-au făcut alţii în 20 de ani: să scoată toţi câinii vagabonzi din oraş. „În 20 de ani nu s-a făcut nimic pentru rezolvarea acestei probleme, dar s-a vorbit foarte mult. Nu am găsit ONG-uri care să susţină această investiţie, aşa că nu avem o altă variantă. Investiţia este necesară, pentru că nu mai putem lăsa câinii să umble liberi pe stradă”, a declarat Olguţa Vasilescu în şedinţa extraordinară de Consiliu Local de joi. Într-o interpelare făcută în şedinţa de astăzi, consilierul local Dan Cherciu (PDL) a declarat că sumele finale care vor fi atribuite construirii adăpostului vor ajunge la aproape 1,5 milioane de euro.

 

„Trebuie să evităm să luăm modelele altor oraşe din ţară, aşa cum este Constanţa, Piteşti sau Slatina. Valoarea acestui proiect este extraordinar de mare, pentru că se va ajunge la aproape 1,5 milioane de euro. Iniţial a existat un proiect legat de cointeresarea cetăţenilor Craiovei pentru sterilizarea câinilor. Am strâns 20.000 de semnături, iar totul se făcea gratuit”, a spus Cherciu.

 

Adăpost de 5.200 de maidanezi

 

Menţionăm că în cadrul şedinţei extraordinare de astăzi, consilierii locali au adoptat indicatorii tehnico-economici privind amenajarea adăpostului canin din zona podului de la Breasta. Potrivit hotărârii adoptate, valoarea proiectului este de aproximativ 1,2 milioane de euro, însă Primăria intenţionează să cheltuiască mai puţini bani pentru acest obiectiv.

 

„În 20 de ani nu s-a făcut nimic în acest sens. 60 la sută din sesizările care vin pe telefonul Primăriei sunt legate de câinii de pe stradă. Ceea ce am votat astăzi este o valoare estimativă şi urmează ca la licitaţie să aflăm valoarea reală a proiectului. De asemenea, lucrăm la un proiect de hotărâre pentru sterilizarea câinilor de pe stradă. Vom avea 5.200 de locuri pentru câini în acest adăpost şi vom face asta cu bani puţini. Anul trecut s-au cheltuit 68 de miliarde de lei (vechi, n.r.) pentru deszăpeziri. Noi nu dăm atâţia bani şi sunt convins că vom cheltui undeva la 800.000 de euro, plus TVA pentru adăpost”, a declarat consilierul local Gheorghe Nedelescu.

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro