Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu  
Actualitate
Prof. Univ. Dr. Dumitru Constantin Dulcan vine la Craiova să ne vorbească despre Creierul și Mintea Universului
0 Publicat la 28 august 2018, ora 07:56, 4786 / 4519 afişări Mihaela Anton
Nota medie 6.0/10 din 810 voturi
   
La Craiova va avea loc Conferința „Problema Conștiinței în Secolul XXI” (Creierul și Mintea Universului) susținută de Prof. Univ. Dr. Dumitru Constantin Dulcan pr 14 septembrie, la TNc, ora 19.00.

Invitatul special, Profesorul Universitar Doctor DUMITRU CONSTANTIN DULCAN, medic neurolog si psihiatru, va sustine Conferinta „PROBLEMA CONSTIINTEI IN SECOLUL XXI" (CREIERUL SI MINTEA UNIVERSULUI).

 

Profesorul Univ. Dr. DUMITRU CONSTANTIN DULCAN, medic neurolog si psihiatru, autor de filosofie și metafizică, este autor a numeroase monografii, tratate, lucrari si carti de certa valoare stiintifica dar si de eseisitica, cu ample deschideri spre fascinantele domenii ale filosofiei stiintei. 
Cartea sa „Inteligenta materiei”, un best seller cautat si astazi, a fost distinsa cu premiul pentru filosofie "Vasile Conta" al Academiei Romane (1992). 

 

Înscrierea pe site nu asigură locul la conferință!!! Sună sau trimite un sms la numărul de telefon 0767.645.919 pentru detalii privind achiziționarea biletului de participare la Conferința „Problema Conștiinței în Secolul XXI. Creierul și Mintea Universului.” susținută de Prof. Univ. Dr. Dumitru Constantin Dulcan.

PERIOADA: 14 Septembrie 2018

LOCATIA: Teatrul National „Marin Sorescu”

INTERVAL ORAR: 19.00-21.00


"Gandurile si sentimentele noastre, ca si actiunile noastre sunt celulele noastre, sunt sanatate sau boala in functie de semnificatia lor pozitiva sau negativa. Creierul insusi se modeleaza anatomic si functional in raport de ceea ce gandim.
Esenta transformarii noastre o constituie cultivarea mintii si a sentimentelor de iubire, de acceptare si empatie fata de semeni."
 

DETALII: 
Organizator Maria Ceausila - 0767 645 919 sau mesaj in privat.

Prof. Univ. Dr. DUMITRU CONSTANTIN DULCAN este membru al unor prestigioase societati stiintifice nationale si internationale, autor al unor brevete de inventii, titular al unor importante cursuri universitare, precum si detinator a numeroase premii stiintifice si literare obtinute in tara si strainatate.

"Traim în epoca marilor descoperiri stiintifice. Studiile dedicate cercetarii creierului il releva ca fiind structura cea mai complexa din Univers. S-a spus ca Universul seamana tot mai mult cu un mare gand decat cu un imens angrenaj fizic. In acest sens, gandul ne apare ca fiind cea mai importanta forta organizatoare din Univers.

Optimizarea fiziologiei noastre, a memoriei, atentiei, activarea posibilitatilor latente cu care venim pe lume, controlul propriei sanatati chiar si in unele suferinte greu vindecabile astazi - sunt obiective aflate in puterea mintii noastre.

Autosugestia, tehnica imageriei mentale, tehnicile de echilibrare energetică, unele metode aduse în lumea modernă din alte tradiții spirituale - sunt instrumente a căror eficacitate a fost validată de utilizarea lor și în medicina zilelor noastre.
Prin puterea mintii ne putem gasi astfel drumul catre noi insine, intr-un moment in care omenirea pare a se fi pierdut pe sine insasi, fara a se regasi inca.

Progresele in cunoastere din ultimii ani au determinat caderea a inca unei dogme din domeniul geneticii. Stim acum ca nici programul genetic nu este fixat odata pentru totdeauna, cu alte cuvinte, nu este purtatorul unui destin implacabil, ci poate suferi modificari in functie de credintele, ideile si, mai ales, de comportamentul nostru, precum si de factorii exteriori de mediu.

Toate aceste noi descoperiri stiintifice care vor fi analizate prin prisma consecintelor lor pragmatice, constituie o premisa a posibilitatilor de care dispunem astazi pentru schimbarea modului de gandire si comportament, de edificare a unor exigente morale superioare atat de mult necesare pentru a ne regasi acum pe noi insine."

DETALII:
Organizator Maria Ceaușilă - 0767 645 919 sau mesaj in privat.

 

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro