Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate
Radu Preda: Inflația scade!!!
0 Publicat la 19 iulie 2019, ora 08:29, 3840 / 3728 afişări + Revista Micapi
Nota medie 6.0/10 din 459 voturi
   

Sentorul de Dolj vorbește despre scăderile de prețuri din luna iunie.

“România, printre puținele state UE cu scăderi de prețuri în iunie.
România este unul dintre puținele state UE în care prețurile au scăzut în luna iunie, când s-a înregistrat cea mai puternică scădere a inflației din 2015 până în prezent. Această tendință ne arată că inflația va scădea în următoarea perioadă.
România este una dintre ţările din UE în care preţurile de consum au fost mai mici în luna iunie decât în luna mai.
Ca urmare a reducerii preţurilor de consum în România, decalajul dintre inflaţia din România şi cea din Uniunea Europeană s-a redus semnificativ, respectiv de la 2,8 puncte procentuale în luna mai la 2,3 puncte procentuale în luna iunie. 
Inflaţia anuală s-a redus în România de la 4,11% în luna mai la 3,84% în luna iunie, ceea ce înseamnă că preţurile s-au redus în luna iunie faţă de luna mai cu 0,23%; cea mai mare reducere s-a înregistrat la produsele agroalimentare, respectiv cu 0,47%.
În cele mai dezvoltate ţări inflaţia s-a majorat în luna iunie; inflaţia anuală a crescut în Germania de la 1,3% în mai la 1,5% în iunie; în Franţa de la 1,1% la 1,4%; în Olanda de la 2,3% la 2,7% (inflaţia calculată după metodologia UE, respectiv indicele armonizat al preţurilor de consum).
Pe ansamblul Zonei Euro, inflaţia anuală a fost în luna iunie de 1,3%, faţă de 1,2% în luna mai, iar în Uniunea Europeană s-a menţinut la 1,6%.
#RomâniaCrește 
#RomâniaMerită 
#România”, a declarat senatorul Radu Preda.

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro