Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate
Sală de sport nouă pentru cei 1000 de elevi de la Școala “Gheorghe Țițeica”
0 Publicat la 28 februarie 2020, ora 01:22, 603 / 581 afişări + Revista Micapi
Nota medie 5.8/10 din 119 voturi
   

La sediul Primăriei Municipiului Craiova a avut loc semnarea contractului de finanțare europeană pentru construirea unei săli de sport pentru elevii de la Școala Gheorghe Țițeica”.

 

Am semnat încă un contract de finanțare din fonduri Europene nerambursabile: Îmbunătățirea infrastructurii educaționale din municipiul Craiova prin construcția/ reabilitarea/ modernizarea/ extinderea/ echiparea Școlii Gimnaziale „Gheorghe Țițeica”.

Prin acest proiect se va construi o sală de sport nouă precum și dotarea acesteia cu absolut tot ce este necesar desfășurării în cele mai bune condiții a orelor de sport", a anuntat primarul Craiovei, Mihail Genoiu.

 

Detalii proiect:

Îmbunătățirea infrastructurii educaționale din municipiul Craiova prin construcția/ reabilitarea/ modernizarea/ extinderea/ echiparea Școlii Gimnaziale „Gheorghe Țițeica”, finantat in cadrul Programului Operational Regional 2014-2020, Axa prioritară 10 Îmbunătătirea infrastructurii educationale, Prioritate de investitii 10.1 Investitiile în educatie, si formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competente si învătare pe tot parcursul vietii prin dezvoltarea infrastructurilor de educatie si formare, Obiectiv Specific 10.1 Cresterea gradului de participare la nivelul educaţiei timpurii şi învăţământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului.

Valoare totala: 4.007.070,96 lei

Valoare finantare nerambursabila: 3.707.962,56 lei

Obiectivul general al proiectului vizeaza asigurarea unui proces educational la standarde europene in municipiul Craiova in vederea creşterii participării la educaţie a tinerilor prin dezvoltarea infrastructurii de educatie a Scolii Gimnaziale Gheorghe Titetica.

Obiectivele specifice ale proiectului
- construirea unei sali de sport care sa conduca la creşterea participării elevilor scolii la activităţi sportive
- asigurarea creşterii nivelului de educaţie, de socializare şi a stării de sănătate a elevilor prin practicarea exerciţiilor fizice şi sportului în cadrul activităţilor scolare

Lucrari propuse:
- realizarea si dotarea unui nou corp de clădire cu functiunea de sala de sport cu anexe (vestiare, cabinet profesori, grupuri sanitare), ce va răspunde nevoilor actuale ale școlii privind activitățile sportive, cu o suprafata de 409,22mp. De asemenea, cladirea va dispune de panouri solare pentru prepararea apei calde menajere.

De aceasta investitie vor beneficia, in principal, cei peste 1000 elevi ce frecventeaz
ă cursurile scolii.

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro