Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate
Sculpturile taberei brâncușiene sunt gata. Craiovenii aleg unde să fie amplasate!
0 Publicat la 29 august 2018, ora 20:23, 4413 / 4162 afişări Francesca Minovici
Nota medie 6.1/10 din 929 voturi
   
Pe străzile din Craiova, începând de anul acesta, craiovenii se vor bucura de cinci noi sculpturi rezultate de la Tabăra de sculptură “Constantin Brâncuși”.

După o lună de muncă asiduă a venit și rezultatul final. Artiștii și-au prezentat sculpturile într-o conferință de presă la care a participat primarul Craiovei, Mihail Genoiu și administratorul public, Sorin Manda.

„ A fost cald, dar s-a lucrat continuu și iată că au terminat chiar înainte de 1 septembrie. Oraşul se îmbogăţeşte cu alte cinci sculpturi de valoare şi apreciez calitatea crescută an de an a lucrărilor. Lucrările de anul acesta sunt la un alt nivel. Nu sunt un specialist, dar ca cetăţean al oraşului spun că sunt de o calitate crescută. Sunt lucrări dedicate Centenarului Marii Uniri. Ele simbolizează în mare parte tema Unirii. Propun ca amplasarea lor să facă obiectul unei dezbateri publice şi chiar aş ruga Departamentul Imagine al Primăriei Craiova să lanseze cumva un fel de concurs de propuneri de amplasare a statuilor”, a declarat primarul Craiovei, Mihail Genoiu.

 

„Tema a fost una generoasă anul acesta. Sunt o sută de ani de la Marea Unire. Sculpturile care vor înnobila peisajul urban din Craiova mie, nespecialist în domeniu, îmi plac. Sper să fie găsite locurile ideale acolo unde să fie amplasate. E o muncă multă. TRADEM a crescut foarte mult în ultima perioadă. Sunt multe alte evenimente pe care le fac decât ceea ce eram noi obişnuiţi. Urmează un nou foc: Festivalul Internaţional Mihai Eminescu, pe care o să îl organizeze, în parteneriat cu Primăria Municipiului Craiova, tot Casa de Cultură „Traian Demetrescu. Eu aştept cu mare interes tema de anul viitor pentru simpozionul de sculptură”, a declarat administratorul public al Craiovei, Sorin Manda.

Simpozionul de anul acesta a fost dedicat “Momentul istoric al Marii Uniri de la 1918” se bucură de participarea a cinci sculptori din patru ţări: Ayhan Kayapinar (Turcia) – (Titlul lucrării: “Rosy Rose”), Anna Korver (Noua Zeelandă) – (Titlul lucrării:  “Freedom”), Petre Virgiliu Mogoşanu (România) – (Titlul lucrării: “Unitate”), Masha Paunovic (Serbia) – (Titlul lucrării: “Union”), Emilian Popescu (România) – (Titlul lucrării: “Synergie”).

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro