Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate Artistul, celebrat la Naţionalul craiovean
Spectacol omagial dedicat actorului Valer Dellakezza
0 Publicat la 22 mai 2014, ora 12:26, 3196 / 1574 afişări C.V.
Nota medie 6.0/10 din 770 voturi
   
Deja legendarul actor al Teatrului Naţional „Marin Sorescu” din Craiova, Valer Dellakezza, va fi omagiat printr-un spectacol extraordinar în data de 27 mai, la orele 18:30, în Bănie.

În anul 1954, pe când avea doar 12 ani, Valer Dellakezza a urcat pe scenă întâia oară, (în rolul Janek din ʺSă nu-i zici pe numeʺ de Vasili Minko, în regia lui I. S. Bologa), într-un spectacol la Craiova, orașul în care locuiește și astăzi şi pe care nu l-ar părăsi niciodată. La 60 de ani de la acel moment, cu o ʺmeserie-patimăʺ care i-a oferit zeci de roluri impresionante, în spectacole de neuitat puse în scenă de regizori de referinţă, actorul de legendă va fi sărbătorit marţi, 27 mai, de la orele 18.30, la sala Amza Pellea a TNCMS. Succesele naționale și internaționale vor reprezenta borne importante ale drumului spectaculos, marcat de satisfacţii şi suferinţe, rememorat într-un spectacol omagial în regia artistică a lui Bogdan Cristian Drăgan, în cadrul căruia protagonistul va fi elogiat de în primul rând de invitata specială, doamna Marina Constantinescu, jurnalist, realizator de emisiuni de televiziune și critic de teatru și film. Evenimentul va reaminti publicului de numeroasele distincţii primite de-a lungul carierei (dintre care amintim pe cele mai importante: Ordinul Naţional ʺServiciul Credinciosʺ în grad de Cavaler, la propunerea Preşedintelui României, domnul Traian Băsescu, din 6 noiembrie 2013; Titlul de Societar de Onoare al Teatrului Naţional Craiova, din 21 martie 2004; Titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Craiova, din 26 octombrie 2012; de dată recentă al treilea Premiu UNITER ediţia 2014 la categoria ʺCel mai bun actor în rol secundarʺ, în cadrul Galei desfășurate la Teatrul Național din Târgu Mureș, pentru rolul Tót Lajos din spectacolul ʺFamilia Tótʺ în regia lui Bocsárdi Laszló; Premiul UNITER adjudecat în 2000 pentru rolul Trufaldino din spectacolul ʺSlugă la doi stăpâniʺ, în regia lui Vlad Mugur; și Premiul UNITER pentru întreaga activitate, în 2012), – dar mai ales scene din spectacolele ultimelor stagiuni - ʺCaligulaʺ şi ʺFamilia Tótʺ, regizate de Laszló Bocsárdi, ʺO scrisoare pierdută“, în regia lui Mircea Cornișteanu, şi mult aşteptatul ʺRinoceriiʺ pus în scenă de Robert Wilson. Marele artist este angajat al TNCMS din anul 1968, imediat după absolvirea IATC la clasa profesor Beate Fredanov, lector universitar Octavian Cotescu, preparator Laurenţiu Azimioara. Valer Dellakezza, Artistul, cum îi place domniei sale să-şi spună, îşi aşteaptă publicul drag la această celebrare, promiţând un spectacol cu mult diferit faţă de dramele pe care le joacă atât de bine!

Biletele pot fi procurate de la agenţia teatrală, la prețul de 10 lei.

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro