Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate
Totul despre celulită şi combaterea ei
0 Publicat la 5 iunie 2014, ora 15:52, 4105 / 1974 afişări Giorgiana Berceanu
Nota medie 5.9/10 din 904 voturi
   
Ce este celulita? Cum apare și de ce aspectul de „coajă de portocală”? Celulita subcutanată nu este o boală, ci este o inflamație la nivelul țesuturilor, fiind determinată în principal de creșterea exagerata în volum a celulelor adipoase din țesuturile conjunctive care leagă pielea de mușchi.

Celulele grase își măresc volumul și „împing” de jos în sus țesutul gras, astfel că la suprafața pielii apar acele valuri inestetice, acel aspect neplăcut de „coajă de portocală”.

Majoritatea femeilor ne adresează frecvent întrebarea: „de ce bărbații au puțină celulită, sau de ce la ei nu apar inestetismele, ca la noi femeile”, chiar dacă sunt supraponderali. Răspunsul este foarte simplu: țesutul adipos la bărbați este distribuit diferit față de cel al femeilor, datorita unor factori hormonali care influenteaza diferentele de evolutie ale organismelor celor doua sexe. La femei țesutul adipos subcutanat este organizat în compartimente delimitate de septuri subțiri compuse din țesut fibros subcutanat și orientate perpendicular pe dermul supraiacent. Această arhitectura tisulară permite hernierea subcutanată a grăsimii. La bărbați aceste septuri sunt distribuite pe direcții oblice și formează o structură de suport similara unei plase; din acest motiv, precum si datorită volumului mai mic al compartimentelor delimitate de aceste septuri și a presiunii intracompartimentale mai mici, probabilitatea de herniere a țesutului adipos si de aparitie a aspectului inestetic este mai mică.

Factorii favorizanți? Trebuie sa evităm produsele hidrocarbonate :mâncarea de la „fast-food”, pâinea albă, făinoasele, orezul, cartofii, alunele, chips-urile, grăsimile, dulciurile, excesul de sare (reține apa în țesuturi), precum si băuturile carbogazoase si alcoolul.

Celulita nu iartă pe nimeni, nici pe cei mai plinuți, nici pe cei mai slabi. Ea nu se asociază neaparat cu grăsimea, fapt pentru care nu doar femeile plinuțe se lupta cu aspectul de „coajă de portocală”, ci și cele slabe, deoarece celulele adipoase se pot mări în volum și la persoanele mai slabe.

Dietele drastice nu au nici un efect asupra ei și determină doar scăderea masei musculare sau dezechilibre  în organism.

Recomandări: „stil de viață sănătos”! Respectarea meselor principale, micul dejun este obligatoriu, orele de somn pe noapte (minim 6h), mesele mai bogate în legume, fructe, carne slabă (pe grătar), de pui, curcan, preparate din pește, lactate degresate, consumul de apă obligatoriu (2l/ zi, ajută la eliminarea toxinelor), ceaiuri diuretice, mișcarea, mersul pe jos, jogging-ul, mersul pe bicicletă, înnotul, aplicarea produselor profesionale anticelulitice (de calitate). Celulita poate să apară în orice zonă a corpului, dar coapsele și abdomenul sunt zonele preferate ale acesteia. Evolueaza in  patru stadii si poate fi tratată în oricare dintre ele, chiar și cel mai avansat (stadiul 4 cand apar macronodulii). In cazul in care va regasiti in  descrierea noastra, nu va pierdeti speranta! Cu cât ne mobilizăm mai devreme, cu atat sansele de a scapa de ea sunt mai mari.

În Centrul de Remodelare „IRINA”, primul pas, care se face în orice tratament corporal, pentru a stabili corect și de la început schema de tratament este diagnosticarea stadiului de celulită. Această diagnosticare se realizează cu ajutorul unui kit special, ce conține benzi termografice senzoriale:

banda ce măsoară temperatura corpului și totodată ne direcționează către banda selectoare de celulită;

banda de celulită, care pune diagnosticul de stadiu al celulitei.

După diagnosticare, în funcție de gradul celulitei se aleg terapiile benefice fiecărei persoane în parte și anume: procedura de masaj transdermic (anticelulitic = pentru tratarea aspectului inestetic), împachetările cu diverse nămoluri, creme anticelulitice, electrostimularea, sauna sau procedura de slăbire localizată in centimetri (liposucția virtuală = slăbire în circumferință). Pentru ca toate aceste proceduri să fie eficiente, recomandăm începerea tratamentului cu realizarea unui peeling corporal, adica folosirea unui scrub (gommage) ce conține particule abrazive din sâmburi de migdale sfărâmați, ce permit eliminarea celulelor moarte de la suprafața pielii și ajută la penetrarea în profunzime a ingredienților activi din produsele anticelulitice aplicate ulterior. După gommage se realizează o împachetare la sauna uscată (capsula „Slim Active”), pentru înmuierea țesutului adipos, spargerea nodulilor celulitici, precum și detoxifierea organismului.

Împachetările anticelulitice se fac cu produse profesionale precum: nămol marin de la Marea Moartă – termofango, drenafango, creme de termosudație, cu cafeină și carnitină, ceai verde, etc. Efectele asupra pielii sunt de dizlocare a nodulilor celulitici, drenante, detoxifiante, anticelulitice, hidratante.

Capsula „Slim Active” din Centrul de Remodelare „IRINA” este dotată cu mai multe funcții benefice organismului: raze infraroșii (= raze calorice ce pătrund până la 10 mm sub piele și ajută la topirea grăsimilor și eliminarea toxinelor din organism, aproximativ 30%), cromoterapia, vibromasajul, meloterapia, dar și ventilația la nivel facial cu efect de relaxare, antistress, ce duc la reglarea metabolismului și stimularea circulației sanguine.

După împachetare se poate realiza procedura de slăbire localizată in centimetri, cu ajutorul aparatului Ultralipo (cavitația).

Este singurul aparat care distruge grăsimea definitiv, iar pe zona lucrată, celulele adipoase nu se vor mai forma. Cavitația nu va trata „coaja de portocală”, ea tratează depozitele de grăsime in exces de pe abdomen, aripioare, șolduri. Diagnosticarea este foarte importantă, deoarece poate fi vorba de o masă musculară mai voluminoasă sau de apă în exces, ceea ce ne conduce spre alte terapii.

Această procedură este neinvazivă, nu doare, clienta nu simte absolut nimic, decât un mic sunet,  deoarece aceste unde cavitaționale sunt de intensitate mare și frecvență joasă. Aceste unde determină dilatări și comprimări extrem de rapide care se succed în adipocit, la nivelul vacuolei de grăsime, determinând apariția unor viduri (bule cavitaționale) care distrug adipocitele defintiv. Acest tratament provoacă mobilizarea adipocitului în timpul diferitelor faze (de expansiune și compresie), creează  tensiuni care rup membrana adipocitului, iar materialul celular (grăsime, reziduuri, colesterol, acizi grași, toxine) este preluat de limfă și drenat prin sistemul limfatic catre caile fiziologice de eliminare (urina, transpirație). De aceea, de fiecare data după procedura de cavitație este obligatoriu drenajul limfatic, dar si consumarea unor cantități mai mari de lichide.           O altă procedură de care clientele pot beneficia în centrul nostru, pentru combaterea și eliminarea celulitei este masajul transdermic cu ajutorul aparatului de ultimă generație si foarte performant:  „Dermocell”, special pentru eliminarea aspectului inestetic de „coajă de portocală” și tratarea acesteia chiar si în stadiile cele mai avansate. Aparatul este prevăzut cu două role mobile care frământă țesutul subcutanat în profunzime și o aspirație continua, ceea ce îl deosebește de tratamentul classic „cu vacuum”. Datorită mișcărilor executate în timpul procedurii se mobilizeaza nodulii celulitici si pielea își va recăpăta fermitatea de care are nevoie, astfel încât la finalul tratamentului clienta va avea un aspect al pielii mult mai plăcut și mai mătăsos. Acest aparat acționează atât la nivel cutanat, cât și muscular și totodata este singurul aparat care poate trata toate stadiile de celulită!

În centrul nostru beneficiați și de ședințe gratuite de exerciții fizice sub  directa observație a personalului specializat pentru aceasta.

După terminarea programului terapeutic pe care îl vom parcurge împreuna, vă putem consilia și în privința tratamentului pe care îl puteți continua acasă, prin folosirea unor  produse anticelulitice de top, foarte eficiente, chiar și pentru cele mai avansate cazuri de celulită. Toate acestea, precum și un regim de viață sănătos, vor ajuta corpul dumneavoastră să-și recapete tonusul, și, mai important, sănatatea și pofta de viață!

Vă așteptăm cu drag!

 

Giorgiana Berceanu

Estetician & make-up artist

Centrul Medical ”IRINA”.

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro