Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate Arenă de 5 stele
Totul despre noul stadion “Ion Oblemenco”
0 Publicat la 16 iulie 2015, ora 14:46, 12964 / 3139 afişări Cătălin Praja
Nota medie 5.6/10 din 897 voturi
   
Stadionul care se va face începând cu 20 august se anunţă a fi cel mai frumos din România. Proiectul iniţial a suferit câteva modificare care nu pot fi decât de bun augur.

“Până acum aţi văzut două proiecte: unul care ajunsese la o sumă colosală şi studiul de fazabilitate care a fost îmbunătăţit de firma câştigătoare despre care va vorbi directorul companiei CON-A. Suntem în grafic, aşa cum am promis terminăm anul viitor stadionul. Vreau să fac o datorie de onoare şi să le mulţumesc celor care au lucrat la acest proiect şi echipei CNI care a avut curajul să organizeze o licitaţie şi să o ducă până la capăt.

 

De asemena, vreau să mulţumesc şi firmei CON-A care a efectuat şi demolarea fostului stadion. Dacă vor lucra la fel de bine şi la construcţie cum au lucrat la demolare, n-am niciun fel de stres că acest stadion nu se va demola în termenul promis şi vreau să mulţumesc şi Guvernului României, lui Liviu Dragnea, care a ţinut mult la acest proiect, lui Victor Ponta, căci fără sprijinul lor nu s-ar fi întâmplat să ne îndeplinim un vis pe care ni-l doream: să avem la Craiova un stadion nou. În studiile sociologice, pe primul loc  apărea stadionul de fotbal. Cea mai mare investiţie care intră în Craiova în ultimii 25 de ani este acest stadion şi ne dorim să fie realmente un succes. Noi suntem mulţumiţio de ce a ieşit.

 

O dorinţă a galeriei a fost ca scaunele de la peluză să fie demontabile, ca să nu le strice şansa să sară, să stea în picioare şi încercăm să ajungem la un compromis pentru ca aceste scaune să le montăm şi să le demontăm atunci când este cazul. Acest stadion ne-am dorit să fie un obiectiv turistic şi va putea fi vizitat şi de cei care  nu sunt microbişti. Va avea un restaurant care va da către terenul de joc şi care nu va fi folosit doar de investitorii echipei ci de orice suporter al echipei în timpul jocului ori în altă perioadă, ne-am dorit să avem un hotel şi să nu uităm că acest stadion se înglobează într-un complex sportiv foarte ambiţios din care face parte Sala Polivalentă, care a durat 17 ani şi avem în spatele stadionului un stadion de atletism. Complexul va continua cu terenurile de la Lunca Jiului. Aceste terenuri vor fi completate de ternul de joc pe care îl construieşte Consiliului Judeţean. În doi ani, Craiova va putea intra cu fruntea sus în orice competiţie sportivă iar la anul, probabil, vom face demersurile pentru a deveni Capitală Europeană a Sportului pentru că nu ştiu câte oraşe din România vor avea baza noastră materială”, a declarat primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu.

 

“Noul stadion va fi în conformitate cu standardele europene 2020. Stadionul porneşte de la istoria stadionului Ion Oblemenco. Stadionul va fi vizitat de oameni, să îl vadă şi să se bucure de el. Faţada este ca o cortină a unui teatru. La parter sunt grupaţi sportivii, zonele de hotel, zonele de intrare şi lobby VIP. În jurul stadionului, s-au creat sub stadion, 200 de locuri de parcare. Zona de VIP cuprinde un restaurant foarte generos, cu vedere la terenul de fotbal, zona de hotel care se dezvoltă cu parterul. Barurile şi locuri de mancare vor fi separate de toalete pentru a nu fi interferenţe între acestea. Pe zona tribunelor oficiale există mai multe tribune. Tribuna oficială este destina VIP-urilor, media, comentatorilor şi altor cerinţe. La etajul 5 va fi un studio TV unde se pot face transmisiuni tv live. În total, suprafaţa desfăşurată va fi de 56.000 de mp, o suprafaţă acoperită de 30.000 de mp, cu locuri pt presă, 230, vip-uri 3000 de locuri şi 440 în zona de Skybox. Persoanele du dizabilităţi au fost direcţionate în tribuna a II-a. Sunt patru intrări principale la stadion pentru ambulanţe, pompieri, parcări iar apoi intrările pentru persoane. Intrarea se face pe turnicheţi cu recunoaştere facială. În jurul stadionului va fi loc de promenadă. Ne dorim ca stadionul să fie un loc care să fie vizitat, unde să vină, să se plimbe, să se simtă bine, un loc pentru un obiectiv turistic

 

S-a remodelat şi optimizat adaptarea la teren. S-a realizat o structură din beton prefabricat pentru a fi cât mai rapid, s-au optimizat gradenele pentru o vizibilitate bună din orice unghi. Structura metalică este una optimizată cu o foarte mare atenţie pentru dispunerea nocturnei. Faţadele sunt translucide, cu lamele metalice o parte, iar restul cu tablă metalică plus o faţată translucidă din policarbonat. Structura va fi din beton, va avea încălzire, climatizare etc şi instalaţiile electrice: sonorizare, antiefracţie, supraveghere cu circuit închis etc.

 

Terenul va fi făcut după ce învelitoarea stadionului va fi pusă”, a declarat Cristian Mănuţiu, director CON-A.

 

 

“în jurul datei de 15 august vom primi proiectul cu toate detaliile. Aproximativ la 20 august se va începe ordinul de construcţie. Bugetul pentru acest proiect anul acesta este de 45 milioane de lei, plata lucrărilor de proiectare, adaptarea proiectului la amplasament şi demararea efectivă a construcţiei conform graficului. Diferenţa se va da în anul 2016”, a declarat directorul CNI, Manuela Pătrăşcoiu.

 

 

Stadionul va avea 5 etaje cu un total de 30.960 de locuri distribuite astfel:

 

Presă: 240

VIP: 3010

VIP(skybox): 440

Persoane cu dizabilităţi: 62 locuri+62 locuri însoţitori

Public 27. 208 locuri

 

 

Parter:

Administraţie

Alimentaţie Publică

Prim Ajutor

Cazare

Vip

Sportivi

Media

Spaţii tehnice

Parcare

Zonă mixtă

Depozitare

 

Etaj 1:

Cazare

Public

Media

Spaţii tehnice

 

Etaj 2

Public

Alimentaţie

VIP

Cazare

Media

Spaţii tehnice

 

Etaj 3

Cazare

VIP

Administraţie

Media

Spaţii Tehnice

 

Etaj 4

Media

VIP (Skybox)

Spaţii tehnice

 

Etaj 5

Alimentaţie publică

VIP

Prim Ajutor

Media

Spaţii Tehnice

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro