Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate Premierul, la comandamentul de urgenţă
Victor Ponta: “În Gorj e o evacuare preventivă”
0 Publicat la 29 iulie 2014, ora 15:27, 3109 / 1586 afişări Cătălin Praja
Nota medie 5.9/10 din 720 voturi
   
Premierul României a susţinut o teleconferinţă cu Ministrul Secretar de Stat al MAI, Raed Arafat pentru a vedea cum stau lucrurile în zonele inundate. După scurta teleconferinţă, premierul a plecat la Bengeşti după ce a aflat că şi acolo un râu şi-a ieşit din matcă.

“Am vorbit cu prefectul de Gorj. E vorba de un dig de 40 de ani, dar nu şi-a pierdut nimeni viaţa. E o acţiune preventivă de evacuare. Unii au fost de acord cu evacuarea de bunăvoie, alţii nu prea au fost de acord, dar tot au înţeles până la urmă că nu trebuie să stea acolo în pericol. Nu vreau să băgăm panica în oameni. Trebuie să fim organizaţi. Sunt acolo toate forţele să examineze situaţia. E o evacuare preventivă să nu se întâmple ceva cu oamenii în timp” a declarat premierul Victor Ponta.

 

Ministrul Secretar de Stat, Raed Arafat a spus că momentan nu sunt probleme.

“Cei care au refuzat iniţial evacuarea, după discuţii cu jandarmeria, cu ISU şi cu reprezentanţii prefecturii au acceptat evacuarea. Deja elicopterele noastre lucrează pentzru evacuarea lor. Sunt mobilizate două elicoptere, unul mare şi unul mic şi s-a mai mobilizat un elicopter în judeţul Vâlcea unde avem o alunecare de teren şi avem 2 sate izolate” a de clarat Raed Arafat.

 

”La Mischii, toate forțele MAI au stat non-stop, și ziua și noapte și, la această oră, în nici o curte nu mai este apă. Solicitarea locuitorilor din Mischii și din celelalte comune este una firească. Dincolo de ajutorul pe care o să încercăm să-l acordăm familiilor, trebuie să finalizăm lucrările începute și abandonate. E vorba de 35 de km de dig și 7 poduri care costă în total 6 milioane de lei și toate aceste comunități din această vale Tesluluiul vor fi salvate, pentru că numai în acest an a intrat apa de trei ori în curțile respective. În unele case unde apa a intrat în beci am vorbit cu cei de la Inspectoratul de Construcții să vină să evalueze dacă există vreun risc în ceea ce privește structura de rezistență”, a declarat Liviu Dragnea.

 

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro