Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate
Victor Ponta, primul pasager al trenului Hyperion
0 Publicat la 24 mai 2014, ora 17:15, 8288 / 1982 afişări Cătălin Praja
Nota medie 6.2/10 din 872 voturi
   
Trenul Hyperion a avut oaspeţi de seamă. În garniturile construite în halele din Craiova de firma Softronic au urcat primii pasageri, în frunte cu premierul Victor Ponta.

Trenul a plecat din gara craioveană şi s-a oprit la Bucureşti. Pasagerii, unii de seamă pentru această primă cursă, din care i-am putea aminti pe Victor Ponta, premierul României, Liviu Dragnea, Lia Olguţa Vasilescu, Dan Şova, Ion Prioteasa, Claudiu Manda dar şi directorul RAT Craiova, Radu Preda sau Florin Lungu, directorul la RAADPFL s-au declarat încântaţi de această primă călătorie. "Am promis în urmă cu o lună că vin şi facem primul drum cu un tren electric românesc, un tren care arată mai bine ca orice tren din Germania, Franţa sau America şi sunt absolut convins că de la Craiova vor pleca foarte multe trenuri moderne. Am văzut că facem şi locomotive, după 24 de ani, se fac trenuri de care suntem mândri şi eu o sa fiu mândru să merg cu trenul făcut la Craiova, la Softronic, în toată Europa", a afirmat Victor Ponta. Garnitura a plecat din Craiova şi s-a oprit la Bucureşti, premierul României coborând la Caracal. Sunt foarte mândru că după 25 de ani la Craiova se fac din nou şi locomotive şi trenuri şi am venit la Caracal să îmi găsesc prietenii aici, să le urez succes", a afirmat Ponta. Trenul Hyperion este primul tren electric produs în România cu o capacitate de 188 de locuri şi are în componenţă 4 vagoane pentru călători. Costul total al unui tren s-a ridicat la 5 milioane de euro.

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro