Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu  
Actualitate
“Volunteerism in the U.S.A.”
0 Publicat la 14 martie 2018, ora 08:52, 1882 / 1570 afişări Micapi
Nota medie 5.5/10 din 484 voturi
   
Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman” a organizat marți, 13 martie 2018, la American Corner, videoconferinta cu titlul “Volunteerism in the U.S.A.”, susținută de Scott Reese, atașatul cultural al Ambasadei S.U.A. la București.

La activitate au participat elevi de la Colegiul Național Militar “Tudor Vladimirescu” din Craiova.

“Prelegerile educative reprezintă doar un mic segment al activităților desfășurate de American Corner. Prin natura parteneriatului pe care biblioteca l-a stabilit cu Ambasada S.U.A. la București, American Corner se implică activ în dezvoltarea de programe și proiecte informative, multe dintre ele cu efect multiplicator. Voluntariatul reprezintă un câștig indiscutabil al vremurilor actuale. Cu o lungă tradiție în spate în Occident, voluntariatul, ca practică anterioară angajării sau ca expresie a unei vieți consacrate comunității, este despre implicare și participare. România nu se sustrage de la această stare de lucruri. Cu un cadru legal stabil și solid reglementat, practica voluntariatului câștigă tot mai mult teren în România, dovadă că cei mai mulți dintre angajatori prețuiesc acest aspect. Dar nu doar despre aceasta este vorba. Dincolo de avantajele profesionale pe care le determină, voluntariatul scoate la suprafață energie și entuziasm, combustibil pentru susținerea cauzelor care chiar contează. O prelegere despre voluntariat, așa cum este el perceput în Statele Unite ale Americii, este o bună ocazie de cunoaștere și, de ce nu, de racordare la un univers comunitar în care servirea pro bono este una dintre cele mai importante virtuți civice”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene “Alexandru și Aristia Aman”.

Activitatea s-a desfășurat în parterneriat cu Ambasada Statelor Unite la București.

 
 
 
 
 
 
 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro