Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Administraţie
12 milioane de euro din fonduri europene pentru achiziția de autobuze electrice
0 Publicat la 21 aprilie 2020, ora 13:58, 383 / 340 afişări Sabrina Catrina
Nota medie 6.2/10 din 87 voturi
   

Primăria Municipiului Craiova continuă seria de modernizare a parcului auto al RAT Craiova. Proiectul demarat de primarul Lia Olguța Vasilescu, cea care a adus primele 29 de autobuze noi,marca Solaris, cumpărate de Municipiului Craiova în ultimii 30 de ani , este continuat de actualul edil, Mihail Genoiu.

 

Pe mandatul acestuia au fost achiziționate alte 38 de autrobuze noi, marca BMC, iar acum urmează să vină în Craiova alte 16 autobuze electrice, pe fonduri europene.Proiectul pentru achiziția a 16 autobuze electrice primește finanțare de 12 milioane de euro din partea Comisiei Europene.

Primarul Craiovei, declară că procentul de doar 25% din partea Comisiei Europene s-a modificat la 75%, în urma semnării unui contract adițional de finanțare.

Astfel că, cele 12 milioane de euro care trebuiau plătite de Primăria Craiova pentru achiziția celor 16 autobuze s-au tranformat în 300.000 euro.

 

“#AdmninistratiePSD
Craiova a depus proiecte cu o valoare totală mult mai mare decât plafonul stabilit inițial și iată că rezultatele încep să apară. Inițial, contractul de finanțare pentru achiziția a 16 autobuze electrice, extinderea sistemului de management al traficului și reorganizarea circulației în zona centrală (MOTRIC A) a fost semnat cu o cotă de finanțare de doar 25% din partea Comisiei Europene. Astăzi am semnat un act adițional la contractul de finanțare prin care se modifică aceste procente din 75% cofinanțare în doar 2%. Astfel, în loc de peste 12 milioane de euro vom plăti pentru cele 16 autobuze și celelalte componente ale proiectului doar 300.000 euro!
Iar licitația, demarată înainte de semnarea contractului de finanțare, este deja în etapa finală, acum fiind în procedura de atribuire.
Proiectul MOTRIC A presupune:
- Extinderea sistemului de management al traficului prin integrarea de noi intersectii semaforizate cu functionarea in regim adaptiv si sistem de comunicatii
- Reorganizarea circulatiei in zona centrala
- Innoirea parcului de vehicule de transport public urban - Achizitia a 16 autobuze electrice noi
Valoarea totală a proiectului este de 16,6 milioane euro dintre care 98% sunt bani europeni.
#TransportDeCalitate
#AutobuzeElectrice”, a declarat primarul Craiovei, Mihail Genoiu.

 

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro