Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Administraţie
Craiova testează doar 5% din capacitate cu aparatele PCR din cauza algoritmului impus de Ministerul Sănătății
0 Publicat la 24 aprilie 2020, ora 11:00, 1025 / 953 afişări Sabrina Catrina
Nota medie 5.9/10 din 94 voturi
   
Deși Craiova a fost printre primele orașe care a achiziționat aparate de testare PCR pentru COVID - 19, acest aparat nu este folosit la capacitate maxima.

Asta pentru că de la Ministerul Sănătății s-a stabilit un algoritm de testare, care obligă Spitalul Clinic de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Craiova să facă teste doar pentru 5% din capacitatea de testare. Măsura haotică poate avea consecințe grave. Practic, deși avem aparate, Ministerul Sănătății nu dă voie să se testeze în masă.

 

“Modul de funcționare al PCR-ului este de a se introduce o casetă ce conține 24 de kit-uri de testare pentru a fi analizate. Fie că sunt 24 de kituri în caseta analizată sau unul singur, aceasta nu mai poate fi refolosită. Neîncărcarea la capacitate a unei astfel de casete și folosirea ei cu un număr de kit-uri mai mic decât maximul posibil duce în mod automat la irosirea celorlalte kituri de testare până la capacitatea maximă de 24. Avem nevoie ca personalul medical să lucreze în siguranță, să fie testat, iar Primăria Craiova a pus la dispoziție un aparat de testare de mare capacitate care nu este folosit așa cum ar fi normal”, a declarat Mihail Genoiu, primar al Craiovei.

 

Algoritmul după care se face testarea este unul care dă voie doar anumitor persoane, cu preponderență cei veniți din zonele roșii care sunt simptomatici, cazurile aproapiate ale persoanelor confirmate, personalul medico-sanitar, cazurile de pneumonie, persoanele instituționalizate care sunt simptomatice.  

La nivelul județului Dolj, până săptămâna trecută fuseseră prelucrate doar 476 de teste. Asta în condițiile în care capacitatea la nivelul județului este de aproximativ 500 de teste PCR pe zi ( aparatele de la Infecțioase, Spitalul Județean, privat).

 

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro