Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Business Vizitele Olguţei în afara ţării aduc investitori puternici în Bănie
După turci, vin britanicii: Portsmouth Aviation deschide fabrică la Craiova
1 Publicat la 25 iunie 2014, ora 16:19, 12109 / 3609 afişări C.H.
Nota medie 5.9/10 din 1694 voturi
   
Portsmouth Aviation Ltd. este o companie de proiectare din Marea Britanie care a derulat, de la începutul acestui an, o serie de încercări reuşite de purificare a apei în Dăbuleni, Dolj. Britanicii au anunţat că sunt deschişi să deschidă o fabrică pe noua platformă industrială a Craiovei, care momentan se află doar în fază de proiect.

În luna octombrie a anului trecut, primarul Craiovei a efectuat vizite în Marea Britanie pentru a prezenta investitorilor potenţialul economic şi industrial al Băniei. Reprezentanţii Portsmouth Aviation şi-au exprimat încă de atunci intenţia de a investi în Craiova. Drept urmare, de la începutul acestui an a dezvoltat un sistem de purificare a apei în localitatea Dăbuleni. Regiunea Dăbuleni este recunoscută pentru gradul ridicat de poluare a apei cu substanţe chimice dăunătoare.

Tehnologia de purificare dezvoltată la Dăbuleni şi-a dovedit eficienţa, iar o demonstraţie a fost efectuată miercuri de specialiştii Portsmouth Aviation, în prezenţa autorităţilor locale. Sistemul foloseşte tehnologii inovatoare de curăţare şi dezinfectare a apelor infestate cu bacterii şi microorganisme, utilizând mult mai puţină energie decât alte sisteme care fac operaţiuni similare. „Intenţia clară a acestui proiect este să ofere oamenilor din această regiune, şi nu numai, apă de calitate superioară, care să îndeplinească şi să depăşească standardele impuse de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Ca urmare a identificării nevoii de purificare a apei prelevate din Dăbuleni, inginerii britanici au colaborat cu specialiştii români pentru a construi Sistemul de Purificare a Apei Portsmouth Aviation, care este un demonstrator tehnologic”, se arată într-un comunicat remis presei de compania britanică. Sistemul a funcţinat la Dăbuleni în baza unui program riguros de testare şi reglare. Probele de apă recoltate au demonstrat ulterior că sistemul a funcţionat perfect, demonstrând că a reuşit să dezinfecteze, purifice şi să depolueze apa prelevată de la puţuri.

Britanicii sunt acum dispuşi să deschidă o fabrică de instalaţii pentru filtrarea apei la Craiova, în noul parc industrial care urmează să fie construit.

 

„Acum, mai mult ca niciodată, avem parte de o cerere continuă de sisteme eficiente din punct de vedere financiar, capabile să ofere apă curată şi sigură pentru consumul public, care să poată fi livrată comunităţilor care au nevoie. Suntem încântaţi să putem lucr în strâsă legătură cu autorităţile locale române şi cu reprezentanţii industriei româneşti pentru a continua dezvoltarea Sistemelor de Purificare a Apei şi să ne asumăm livrarea unei ape de bună calitate cetăţenilor români, precum şi altor comunităţi globale”, Simon Escott, Managin Director Portsmouth Aviation.

 

„Acest sistem rezolvă problema apei potabile a comunităţii din Dăbuleni şi chiar şi a Bulgariei, în zonele în care s-a lucrat şi încă se lucrează cu îngrăşăminte chimice. Apa va fi curată şi de bună calitate pentru oameni şi sper ca pe viitor să putem dezvolta din fonduri europene acest sistem”, Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei.

 
afiseaza mai multe
Cata
De turcii care trebuie sa deschida fabrica de biscuiti nu se mai aude nimic. Stie cineva cand se fac angajarile? Craiova are nevoie de locuri de munca!
25 iunie 2014, 20:48
 
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro