Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Business Compania americană nu şi-a îndeplinit obligaţiile privind producţia
Ford şi AAAS au încheiat privatizarea Automobile Craiova
0 Publicat la 18 iulie 2014, ora 12:19, 8047 / 3430 afişări C.V.
Nota medie 5.9/10 din 1717 voturi
   
Ford şi Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) au semnat documentele privind încheierea privatizării Automobile Craiova.

”Prin semnarea acestor documente putem spune că s-au creat premisele finalizării procesului de privatizare a Ford. Prin investiţia de peste 1 miliard de dolari, din care mai mult de jumătate o reprezintă investiţiile tehnologice, compania a creat un cadru larg de dezvoltare regională prin păstrarea locurilor de muncă şi este un partener strategic în zonă", a declarat, într-un comunicat Nicolae Minea, preşedintele AAAS, potrivit Mediafax.

Grupul american Ford a preluat în 2007, de la stat, compania Automobile Craiova, plătind 57 milioane de euro pentru 72,4% din acţiuni. Conform contractului de privatizare, investitorul avea obligaţia să realizeze până la 19 martie 2012 investiţii tehnologice şi de mediu de 675 milioane euro şi un volum de autovehicule de aproximativ 250.000 unităţi.

Ford Craiova nu a atins acel obiectiv şi a solicitat ajustarea numărului de autovehicule pe care urma să le producă. Compania americană trebuia să achite o penalitate reprezentând 25% din preţul acţiunilor achiziţionate, respectiv 14,25 milioane euro. La începutul lui 2013, Ford a acţionat România în judecata la Curtea de Arbitraj Internaţional de pe lângă Camera Internaţională de Comerţ de la Paris, cerând despăgubiri de 15 milioane euro.

În octombrie 2013, Guvernul a decis să ajunga la un compromis cu Ford şi să compenseze parţial penalităţile pe care compania trebuie să le achite.

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro