Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Business
Motorul Ford EcoBoost a primit “Oscarul” industriei auto
0 Publicat la 25 iunie 2014, ora 17:34, 7535 / 3351 afişări C.H.
Nota medie 5.8/10 din 1690 voturi
   
Un juriu format din 82 de jurnalişti auto din 35 de ţări a desemnat joi motorul EcoBoost, care este produs şi la Craiova şi care propulsează mai multe modele Ford, drept Motorul Internaţional al Anului 2014, pentru a treia oară consecutiv. Micul motor pe benzină a învins competitori de la mărci premium şi supercar, obţinând astfel “Oscarul” industriei auto.

Premiul a fost obţinut cu ocazia evenimentului Engine Expo 2014 de la Stuttgart, Germania, la care participă cele mai importante nume din industria auto mondială. “Ştiam că acest mic motor de 1 litru va trebui să fie revoluţionar pentru a putea asigura un pachet complet de consum redus, performanţe surprinzătoare, silenţiozitate şi rafinament. Mulţumită abordării noastre de dezvoltare One Ford, EcoBoost continuă să reprezinte standardul în ceea ce priveşte puterea combinată cu un consum redus pentru un motor pe benzină de capacitate mică”, a spus Bob Fascetti, vicepreşedinte, Ford Powertrain Engineering.

Motorul a câştigat până acum 13 premii majore. Pe lângă cele şapte premii câştigate în trei ediţii ale competiţiei Motorul Internaţional al Anului, printre care Cel mai bun motor nou în 2012, motorul EcoBoost de 1 litru a mai câştigat Premiul Internaţional Paul Pietsch 2013 pentru inovaţie tehnologică, în Germania, Trofeul Dewar din partea Clubului Automobilistic Regal din Marea Britanie şi Premiul pentru inovaţie din partea revistei americane Popular Mechanics. Ford este de asemenea primul producător auto care a câştigat un trofeu Ward’s 10 Best Engines cu un motor în trei cilindri. “Competiţia de anul acesta a fost cea mai strânsă de până acum, dar motorul EcoBoost de 1 litru continuă să iasă în evidenţă din toate punctele de vedere importante: rafinament, flexibilitate surprinzătoare şi eficienţă excelentă”, a spus Dean Slavnich, copreşedinte al celei de-a 16-a ediţii a premiilor Motorul Internaţional al Anului şi redactor al revistei Engine Technology International. „Motorul EcoBoost de 1 litru este unul dintre cele mai bune exemple de proiectare a grupului motopropulsor”.

În perioada ianuarie- mai 2014, Ford a produs la Craiova 134.900 de motoare din ambele categorii (1.0 l EcoBoost şi 1.5 l EcoBoost), dintre care aproximativ 50.000 au fost motoare de 1.0 l EcoBoost.

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro