Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu  
Evenimente
Acţiuni ale Poliţiei Locale pentru desfiinţarea de garaje şi copertine construite ilegal pe domeniul public
0 Publicat la 31 iulie 2017, ora 22:15, 1788 / 507 afişări + Revista Micapi
Nota medie 6.0/10 din 213 voturi
   

Polițiștii locali cu atribuții în domeniul disciplinei în construcții din cadrul Poliției Locale a Municipiului Craiova au inițiat și executat, în perioada 24-31 iulie 2017, acțiuni pe raza municipiului care au avut drept scop depistarea, identificarea și luarea măsurilor ce se impun împotriva persoanelor fizice/juridice ce au realizat pe domeniul public al Municipiului Craiova construcții provizorii, fără să dețină autorizație de construire emisă în baza Legii nr. 50/1991 actualizată, privind autorizarea executării lucrărilor de construcții.

În aceste condiții au fost identificate și inventariate un număr de 47 construcții – copertine și garaje metalice – situate în zona străzii Deceneu, în aproprierea blocurilor de locuințe U 1 – U 11, zonă cunoscută sub denumirea de Valea Gangului și, de asemenea, și un număr de 39 copertine metalice situate în cartierul Brazda lui Novac, în imediata apropriere a Casei de Asigurări de Sănătate Dolj, construcții ce ocupau ilegal in jur de 1.200 mp din proprietatea publică.

Construcțiile neautorizate executate pe proprietatea publică a municipiului Craiova au dus la numeroase sesizări cu privire la locurile publice de parcare ”personalizate”, deținătorii construcțiilor considerând că au un loc de parcare personal asigurat, ca și când suprafața de teren respectivă se afla în proprietatea privată a acestora.

În urma intervenției Poliției Locale și a somațiilor emise, prin care s-a stabilit un termen concret de eliberare a domeniului public și de desființare a construcțiilor neautorizate, deținătorii acestora s-au conformat măsurilor dispuse, nemaifiind necesar a fi urmată procedura de demolare impusă de prevederile art. 33 din Legea nr. 50/1991 actualizată, în sensul de a fi executate lucrările de desființarea de către autoritatea locală, pe cheltuiala deținătorilor construcțiilor respective.

De asemenea, în urma desființării construcțiilor, persoanele în cauză au efectuat și salubrizarea zonei respective.

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro