Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu  
Politică Mâna dreaptă a Olguţei nu dă primăria pe distracţie
Cristina Calangiu: „Merg şi acum în discotecă, ce dacă sunt viceprimar!”
0 Publicat la 17 octombrie 2012, ora 19:14, 5908 / 280 afişări Mădălina Petroşanu
Nota medie 5.9/10 din 95 voturi
   
O femeie puternică, frumoasă şi ambiţioasă, aşa putem să o caracterizăm în trei cuvinte pe Cristina Calangiu, viceprimarul Craiovei. Şi-a dorit din primii ani ai vieţii să ajungă medic şi a reuşit. A intrat în politică cu gândul de a face ceva pentru oameni. Îi place să danseze şi să facă sport atunci când are timp liber. În adolescenţă, a fugit într-o excursie fără acordul părinţilor, însă a scăpat doar cu o muştruluială.

Cristina Calangiu povesteşte într-un interviu acordat Revistei Micapi despre prima ei iubire şi ne mărturiseşte că îl vede pe Nicolas Cage unul dintre cei mai sexi bărbaţi.

Reporter: În ultimii ani aţi ocupat diverse funcţii de conducere în oraşul nostru. De când sunteţi viceprimar, aţi întâlnit colegi de sex masculin care să strâmbe din nas atunci când au fost nevoiţi să se lase conduşi de dumneavoastră?
Cristina Calangiu: Da, am întâlnit, dar nu foarte mulţi. În general, s-au obişnuit cu ideea că şi o femeie poate să fie şef. Când eram director la spital am numit multe femei pe funcţii şi colegii mă întrebau de ce aleg femeile. Cred în continuare că femeile au bun simţ, sunt foarte hotărâte şi au frică de Dumnezeu mai mare decât bărbaţii.
Rep: Când eraţi întrebată în primii ani de viaţă ce vă veţi face când veţi fi mare, ce răspundeaţi?
C.C.: Doctor şi asta m-am şi făcut. Am fost foarte independentă, dar în acea epocă eram influenţaţi foarte mult de părinţi. Părinţii mei fiind medici, m-au influenţat şi pe mine, dar nu regret.

A fugit în excursie fără acordul părinţilor

Rep.: Cum era eleva Cristina Calangiu? Ce materie vă dădea bătaie de cap? Aţi chiulit vreodată de la şcoală?
C.C.: Am fost o elevă silitoare. În primii ani de liceu aveam note foarte mari. Am fost a doua pe liceu la „Elena Cuza”. Eram apărătorul neplătit al colegilor de clasă, iar acest lucru mi-a adus şi multe neplăceri.
Paradoxal, materiile care nu îmi plăceau erau cele care necesitau toceală.
Am chiulit şi eu de câteva ori pentru a merge la film, dar nu cum se chiuleşte acum.
Rep.: Cum eraţi în adolescenţă?
C.C.: Mi-au plăcut tot timpul competiţiile. În adolescenţă, am plecat într-o excursie fără acordul părinţilor şi am fost certată aspru.
Rep.: Povestiţi-ne o boacănă din copilărie pentru care aţi fost pedepsită.
C.C.: Era iarnă şi pe timpul acela toţi copiii ieşeau afară la prima zăpadă pentru a face un om de zăpadă. Mama a ieşit de mai multe ori şi m-a rugat să intru în casă. Însă eu nu m-am dus. Se făcuse târziu şi atunci când m-am hotărât să intru în casă, nu m-a mai primit ea. Mi s-a părut îngrozitor să stau noaptea în frig, iar minutele acelea au fost foarte lungi. Mi-au degerat picioarele şi abia am reuşit să mă încălzesc.

Primul iubit, mai mic cu doi ani

Rep.: Cum a fost prima iubire din viaţa Cristinei Calangiu?
C.C.: Eram în clasa a XI-a şi mi-am făcut un prieten care era mai mic decât mine, în clasa a IX-a. Colegii se amuzau din acest motiv, dar pe mine m-a atras acest băiat pentru că era frumos, dar şi pentru că era DJ-ul tuturor petrecerilor. Avea foarte multă muzică, iar mie îmi plăcea să dansez. Venea de la Liceul „Fraţii Buzeşti” până la „Elena Cuza” şi îmi ducea ghiozdanul până acasă. A fost o relaţie frumoasă, însă când am intrat la facultate, eu mă bucuram, iar el plângea pentru că ştia că o să ne despărţim. Şi aşa a fost.
Rep.: Ce vă doriţi să faceţi şi nu puteţi pentru că sunteţi persoană publică?
C.C.: Nu mă reţine nimic pentru că sunt persoană publică. Merg în discotecă şi dansez. Nu am reţineri.
Rep.: Aţi fost furată la nuntă? Ce amintire vă aduce zâmbetul pe buze de la cununia d-voastră?
C.C.: Nu am fost furată. Nu am înţeles niciodată acest obicei. Eu la nunta mea am dansat non-stop şi nu am ştiut ce s-a întâmplat în rest. A fost hilară o întâmplare filmată la cununia mea. Cineva l-a întrebat pe naşul meu de cununie, care era profesor la Facultatea de Medicină, cum a fost Cristina la mărirea de notă. Acesta a răspuns: „Am ars-o. I-am dat 8”. Toată lumea a râs de acest răspuns.

Viceprimarul Craiovei, atrasă de Nicolas Cage

Rep.: Spuneţi-ne o vedetă masculină sau un om politic care vă atrage!
C.C.: Nicolas Cage mi se pare un bărbat atrăgător.
Rep.: Sunteţi o femeie frumoasă. Ce faceţi pentru a vă menţine?
C.C.: Nu mă consider o femeie frumoasă. Nu fac nimic. Când am linişte fac sport. Înot în bazin sau fac pe bicicletă acasă. Uneori mai alergam prin parc. Încerc să evit dulciurile şi pâinea.
Rep.: Ce sfaturi aţi da tinerelor pentru a ajunge pe viitor femei puternice?
C.C.: În primul rând să acorde o foarte mare atenţie educaţiei şi să nu fie pentru ele vitală o funcţie. Nimeni nu va reuşi să stea într-o funcţie dacă nu are cultură. Eu am intrat în politică atunci când deja eram realizată pe plan profesional, cu gândul de a face ceva pentru oameni. Sunt puţini politicieni care se luptă cu sistemul.
Rep.: Cum este privită femeia ca om politic în România?
C.C.: Mă bucur că Olguţa a spart gheaţa. Oamenii sunt foarte puţin impresionaţi de sexul politicianului. Sunt multe femei puternice pe diverse funcţii. Dacă eşti bine pregătită, trebuie să ai curajul să mergi înainte pe drumul tău şi să fii capabil să-ţi asumi responsabilităţi.

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro