Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Politică EPOCA CORONAVIRUS
Este coronavirus o mare oportunitate pentru mafie?
0 Publicat la 27 mai 2020, ora 22:23, 436 / 397 afişări Sabrina Catrina
Nota medie 6.1/10 din 50 voturi
   
Nicola Gratteri este cel mai popular și admirat magistrat din Italia pentru lupta sa neobosită împotriva mafiilor. Cea mai puternică este ‘ndragheta și este considerată prima bancă italiană pentru lichiditățile sale impresionante: 60,000 milioane de euro în numerar. Aceasta controlează o mare parte din traficul de cocaină din lume.

Nicola Gratteri trăiește blindat și sub escort de 30 de ani. Este succesorul unor magistrați legendari, precum Falcone și Borselino, uciși de mafie. Îți dedică viața luptei pentru justiție și combaterii criminalității organizate. Împotriva mafiei, Nicola Gratteri se află în fruntea a aproximativ 20 de magistrate, în calitate de șef al urmăririi penale din Catanzaro, capital provinciei omonine și a regiunii Calabria.

 

Aceste atentate la supermarketuri au fost organizate de persoane care au interesul să amplifice confuzia, creând dificultăți pentru democrație și conviețuirea civilă. De multe ori aceste atentate la supermarketuri nu sunt făcute de nevoie. Nu sunt oameni cu adevărat flămânzi. Asta se numește aroganță și dorința de a nu respecta regulile. Dar există o realitate: sunt multe familii care trăiesc acum fără bani, deoarece cei care au muncit la negru nu primesc nimic ( sunt aproape patru milioane de oameni). Statul trebuie să acționeze imediat prin intermediul municipalităților pentru a le da bani celor care sunt acum șomeri sau celor care lucrau la negru. Dacă nu se va face acest lucru, vom face jocul crimei organizate. Mafiile sunt prezente atunci când există o ocazie să câștige bani și să gestioneze puterea. Pentru ele, apariția coronaviruslui este o mare oportunitate de a ajunge la un consens și de a apărea ca niște binefăcători pentru cei care au trăit întotdeauna din munca la negru.

 

Întrebat cum exploatează mafiile acest consens, La momentul votării, acești oameni săraci vor vota candidatul ales de șeful mafiei. O vor face cu o mai mare motivație și convingere decât au făcut-o înainte. La fel cum a făcut-o El Chapo în Mexic:  a ucis mii de oameni, a traficat mii de tone de cocaină, dar, în același timp, a construit spitale. Asta l-a făcut să fie văzut de oameni ca un binefăcător. Nu trebuie să comitem această greșeală.

Marele obiectiv al mafiei nu este să se îmbogățească prin aceste mijloace, ci să se asigure că, în final, comerciantul sau omul de afaceri căruia i-a împrumutat banii cu o dobândă mai mică decât băncile se va vedea obligat să renunțe la afacerea lui. În acest fel, mafiile vor menține această activitate comercială, dar o vor folosi pentru a spăla banii murdari proveniți, de exemplu, din traficul de cocaină.

 

Mafia evită să comită asasinate, pentru a trece neobservată. Când se abordează problema mafiei din Europa centrală și de nord, unii cred că această problemă nu există. O neagă. Și aceasta este o mare problemă pentru noi, pentru investigațiile din Europa: statele europene cred că mafia nu există, pentru că nu asasinează. Dar mafiile din Europa, din Spania, din Portugalia, Germania, Belgia, Olanda, Franța…nu fac altceva decât să investească, să vândă cocaină și, cu acești bani, miliarde de euro, cumpără ce vor.

 

Gratteri a scris o carte în totalitate despre ’ndragheta, în care a scris că aceasta facturează 43, 000 de milioane de euro. Însă, din această sumă, cel puțin 75% îi reinvestește în economia globală. Ei sunt cei care au cele mai multe lichidități. A avea bani în numerar înseamnă a avea o putere mare și a fi capabil să cumperi ce dorești lăsând puține urme. În general, mafiile italiene și în special ‘ndragheta și Camorra sunt foarte prezente și foarte curajoase în domeiul horeca: cumpără și administrează baruri, restaurante, pizzerii, hoteluri. Și, de asemenea, în construcții. Mafioții vizează persoane diferite, ei pot fi finanțatori, avocați…care te pot avea în serviciul lor. Asta înseamnă că piața legală e drogată.

 

Astăzi, mafioții trăiesc printre noi. Nu au nicio legătură cu ceea ce erau acum 40 de ani. Atunci trăiau închiși, erau capabili să trăiască ani de zile într-un buncăr, cu mari privațiuni și suferințe. Mafioții de astăzi vor să ducă o viață bună, cu confort, să călătorească. Din acest punct de vedere, sunt mai vulnerabili, sunt mai puțin duri.

 

Întrebat despre părerea pe care o are în legătura cu legalizarea drogurilor, acesta a refuzat complet această idee. Celor care propun legalizarea le spun să meargă în centrele unde există dependenți de droguri și comunități terapeutice și să privească în ochii dependenților de droguri. Niciun savant sau profesor nu poate oferi o opinie mai bună. Am studiat subiectul. Dacă drogurile s-ar legaliza, ai putea să mergi la farmacie să cumperi un gram de marijuana și ai plăti 12 euro. Dacă recurgi la piața neagră, te-ar costa 4 euro. Apoi, există problema că piața care vinde marijuana vinde și alte droguri: cocaină, heroină. Legalizarea drogurilor nu rezolvă problema și s-a demonstrat și răul pe care așa-numitele droguri ușoare – care numai ușoare nu sunt – îl pot face creierului.

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro