Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Sport Exerciţii fizice în aer liber
Un nou sport se dezvoltă în Craiova: Street Workout-ul
0 Publicat la 9 iulie 2014, ora 12:51, 5497 / 2308 afişări Cătălin Praja
Nota medie 6.5/10 din 950 voturi
   
O nouă modă ia amploare în România, fitness-ul urban. O astfel de comunitate a apărut şi în Craiova, peste 20 de tineri practicând acest sport în parc.

În lipsa unui training parc de fitness urban, craiovenii se antrenează în parcul Nicolae Romanescu. Fitness-ul urban constă în exerciţii cu propria greutate, flotări, exerciţii aerobice şi cardio. În ţară, acest sport apărut de curând a luat deja amploare. “În România sunt peste 15 oraşe care au comunitate , inclusiv Craiova . Iniţiativa acestui proiect a venit de la mine , mi-a plăcut Street Workout-ul , sportul în aer liber , pentru că mulţi ştiu acest sport cu denumirea de Street Workout, nu de Fitness Urban şi am zis să văd cum pot avea în Craiova un training parc . Am început căutările pe google şi asa am ajuns să vorbesc cu Doru Dorobaţ, fondator Fitness Urban Grup România şi reprezentantul Federaţiei Mondiale de Street Workout în România”, a declarat Roberto Ifrim. În urma discuţiei, Roberto Ifrim şi-a făcut o comunitate. La început au fost două persoane, dar, încetul cu încetul, au ajuns să depăşească 20 de oameni. Dorinţa lor este aceea de a convinge autorităţile locale să facă un Parc de Street Workout în Craiova. “Acest parc constă în bări : bări de tracţiuni, bări " paralele ", bări " monkey ". Până acum, în România sunt doar câteva parcuri: în Galaţi , Deva , Orăştie, cei din Galaţi având chiar 2 parcuri”, a mai declarat Roberto Ifrim, iniţiatorul acestui sport în Craiova. În străinătate, fiecare oraş are câte un astfel de parc.

 

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro