Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate
25 de autobuze noi vor fi pe traseele din Craiova până la sfârșitul anului
0 Publicat la 28 august 2019, ora 19:52, 4908 / 3774 afişări Adela Misoiu
Nota medie 6.0/10 din 1186 voturi
   

Primăria Craiova vine cu un anunț foarte important. Numai puțin de 25 de autobuze noi, diesel se vor deplasa pe traseele din Craiova până la finalul anului.

 

„Săptămâna trecută am semnat contractul cu producătorul BMC pentru furnizarea a 38 autobuze dintre care primele 25 pentru mijlocul lunii decembrie 2019 iar celelalte 13 pentru începutul lunii februarie 2020. Acestea vor avea dotări de ultimă generație, wi-fi, sistem de numărare a călătorilor, aer condiționat, monitoare LCD, camere de supraveghere, platformă coborâtă fără trepte, rampă pentru scaun cu rotile, etc”, a declarat primarul Craiovei, Mihail Genoiu.

 

Modernizarea parcului auto al RAT Craiova intră în linie dreaptă. În urmă cu câteva zile, a fost semnat contractul pentru 38 de autobuze care vor ajunge în Craiova, cu banii de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Primele 25 în luna decembrie, iar celelalte 13 la începutul lunii februarie 2020. Sunt autobuze de ultimă generație, echipate corespunzător și dotate cu rampă auxiliară pentru persoanele cu dizabilități”, a declarat administratorul public al orașului, Sorin Manda.

 

Autobuzele sunt cu podea complet coborata (nu exista trepte pe drum si pe platforma pasagerilor pe toata lungimea autobuzului). Inaltimea scarii pentru toate usile este de 34 cm fara a fi incarcat sau fara a fi folosit dispozitivul de inclinare. Standardul de emisii este Euro 6. Autobuzul dispune de o platforma auxiliara (rampa) pentru accesul in scaun cu rotile.
Autobuzul este echipat cu motor marca Cummins. Tip motor: Diesel cu 4 timpi, 6 cilindri în linie, Capacitatea cilindrica este de 6700 ccm, Puterea motorului : 204 kW.
Autobuzele oferite sunt echipate cu sisteme informatice audio-video :
- un sistem de supraveghere video în interiorul și în exteriorul vehiculului. Sistemul include 6 camere digitale de culoare, de înaltă rezoluție, de tip dom, cu o carcasă anti-vandalism instalată după cum urmează:
• o cameră este instalată pe partea stângă a autobuzului pentru supravegherea în caz de accident pe partea stângă a vehiculului;
• o cameră este instalată lateral lateral a autobuzului pentru supravegherea zonei ușii de acces pentru pasageri;
• o cameră situată lângă scaunul șoferului, axată pe direcția de deplasare; și
• doua camere în compartiment pentru pasageri,
O camera in spate pentru siguranta
Indicatoare traseu exterioare - Indicatoare frontale și laterale pot afișa 2 rânduri independente cu până la 24 de caractere.
- Indicatoare interioare vizuale
- Două monitoare interioare tip LCD LED ultrawide vor fi montate astfel incat sa fie vizibile din compartimentul calatorilor
- Autobuzele au cablaj prealabil echipat cu dispozitive de validare în zona ușii de acces pentru pasageri din spațiul interior destinat transportului de pasageri.
- Autobuzele oferite sunt echipate cu un computer de gestiune si management traficului (în scurt CGMT), cu funcții GPS, echipamente Wi-Fi și comunicare on-line.
- Autobuzele oferite sunt echipate cu instalare numarare a pasagerilor la fiecare ușă (sisteme senzorilor 3D inteligenți și un analizor. Sistemul este integrat cu CGMT și permite numarare și raportarea numărului de pasageri transportați în anumite intervale de timp, stația de autobuz, traseul, nr. vehiculului etc.
- Autobuzul oferit are dispozitive de alarmă automate în caz de incendiu, temperaturi extreme și fum amplasate în compartimentul motorului.
- Sistem automat de stingere a incendiilor, instalat în vehicul în zona motorului și în compartimentul pentru încălzitoare suplimentare.

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro