Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate Craiova revine puternic în industria feroviară.
82 de garnituri de tren reabilitate de Promat și Reloc Craiova și alte două construite de Softronic se află în teste
0 Publicat la 16 octombrie 2020, ora 11:35, 990 / 885 afişări + Revista Micapi
Nota medie 5.9/10 din 200 voturi
   

CFR Marfă și Promat Craiova continuă procesul multianual de modernizare a locomotivelor electrice ale companiei, început în 2006, ce cuprinde operațiuni atât pentru locomotivele electrice EA, cât și pentru locomotivele diesel DA. În cadrul procesului de modernizare a locomotivelor EA, în prezent sunt în exploatare unitățile modernizate până la 073, fiind în lucru alte 4 locomotive ce vor ieși din proces până în primăvara anului 2021, ceea ce va duce programul cu unitățile din 2021, la locomotiva modernizată cu numărul 080.

 

Prin modernizare, toate echipamentele locomotivei au fost înlocuite, fiind instalate echipamente noi, de la Promat Craiova, cu reglaj continuu cu tiristoare pe tensiune joasă și convertizoare statice pentru serviciile auxiliare. Pentru partea de conducere a fost instalat un bord nou, cu controler tip manșă și sistem de viteză impusă. În ambele posturi de conducere au fost instalate sisteme de monitorizare și diagnoză cu display și avertizare sonoră.

 

De asemenea, Reloc Craiova a livrat în prima săptămână din octombrie a doua locomotiva din seria de 40 de vor fi modernizate în următoarea perioadă. Locomotiva 804 a depoului Bucuresti Calatori a inceput să circule săptămâna aceasta, in data de 08.10.2020 avand primul drum la Constanta, cu IR1585, suprinsă de mobilitate.eu în zona Bucuresti Baneasa. In următoarea perioadă urmează să iasa de la modernizare locomotivele 005, 359, 796 si 624, cel putin acestea fiind plecate la Reloc Craiova.

 

Softronic Craiova testează testează zilele acestea încă două locomotive TransMontana care se vor alătura celor 10 deja livrate, contractul mergând înainte cu loturi de câte două locomotive livrate la câteva luni. Odată cu acestea, Softronic aniversează 50 de locomotive TransMontana produse, după ce prima locomotivă de acest tip a fost lansată în anul 2010, operând pentru CFR Călători. Pe lânga internaționalul Green Cargo, operatori precum MMV, LTE RAIL, EP RAIL sau DB Cargo, au achiziționat locomotive de acest tip.

 

Text preluat de pe site-ul www.mobilitate.eu

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro